HomeHL-9«Xαμόγελα» για τους αγρότες

«Xαμόγελα» για τους αγρότες

Στις 11 Δεκεμβρίου το υπόλοιπο 10% των αποζημιώσεων του 2018

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαμόγελα στις τάξεις των αγροτών, στους λογαριασμούς των οποίων, θα πιστωθεί από τον ΕΛΓΑ, στις 11 Δεκεμβρίου, το 10% του υπολοίπου των αποζημιώσεων που αφορούν το έτος 2018 αλλά και τους δύο πρώτους μήνες του 2019.

Την πληρωμή αυτή αναμένουν πώς και πώς οι αγρότες της χώρας.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost.gr,πρόκειται ουσιαστικά για μία από τις πληρωμές που θα γίνουν ακόμη ως το τέλος του 2019 και τις αρχές του 2020.

Μία ακόμη βασική πληρωμή που αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα είναι η καταβολή του 30% της ενιαίας ενίσχυσης, δηλαδή το υπόλοιπο της επιδότησης που δικαιούνται οι αγρότες, καθώς και το λεγόμενο «πρασίνισμα»

Σε ότι αφορά την προκαταβολή του 10%, πρόκειται για ζημιές που προκλήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες στις καλλιέργειες των αγροτών.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων

«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α., την Τετάρτη 11η Δεκεμβρίου 2019 θα καταβληθεί το υπολειπόμενο 10% των αποζημιώσεων ζημιών που συνέβησαν εντός του 2018 και του πρώτου διμήνου του 2019 στη φυτική παραγωγή όλης της χώρας από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια.

Με την πληρωμή αυτή, ύψους 15 εκατομμύριων € περίπου ολοκληρώνεται η εκκαθάριση των ζημιών έτους 2018, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπου εκκρεμεί η διατύπωση πορισμάτων επανεκτίμησης», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγρότες θα δουν στα ταμεία τους να εισέρχονται περίπου 1.2 δις ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση