HomeHL-9Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ και δακρυγόνα στα Εξάρχεια μετά την ειρηνική πορεία

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ και δακρυγόνα στα Εξάρχεια μετά την ειρηνική πορεία

Έριξαν μολότοφ στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ένταση επικράτησε και στην οδό Μαυρομιχάλη, κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε η πορεία των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για την επέτειο των 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα Εξάρχεια, ωστόσο, αποτέλεσαν για ακόμα μια φορά την κυριότερη εστία έντασης, έστω και περιορισμένης σε σχέση με παλαιότερα έτη.

Η πορεία, που έληξε χωρίς επεισόδια, ξεκίνησε από τα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στη Βουλή και στο τέλος μετέβησαν προς τα Εξάρχεια και την οδό Τζαβέλλα, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Μικροεντάσεις και φωτιές σημειώθηκαν προς το τέλος της πορείας στα Εξάρχεια, με την αστυνομία να προχωρά σε δέκα προσαγωγές. Οι μικροεντάσεις συνεχίστηκαν και αργά το βράδυ, με ρίψεις πετρών προς τους αστυνομικούς στη Σόλωνος και Σουλτάνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ομάδα αντιεξουσιαστών ξήλωσε μάρμαρα από την πλατεία Εξαρχείων και τα πέταξε στους αστυνομικούς. Προληπτικά η Αστυνομία είχε βγάλει στους δρόμους και τους δύο μικρούς «Αίαντες» εκτόξευσης νερού.

Εν τω μεταξύ σε περίπου 20 προσαγωγές ατόμων έχει προχωρήσει η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε κατά την διάρκεια της πορείας, με αφορμή την 11η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

exarxeia_main_2

Νωρίτερα, σε ρίψη πέντε-έξι μολότοφ προχώρησαν οι διαδηλωτές στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ αστυνομικοί τούς απάντησαν με χημικά.

greg-4

Ένταση και φωτιά σημειώθηκαν, ακόμη, στην όδο Μαυρομιχάλη.

 

greg-6

https://www.youtube.com/watch?v=NAONQO9HpzQ

img_7876

Έκαψαν κάδο στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη.

img_7877
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πορεία για την επέτειο της δολοφονίας από μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 στα Προπύλαια και με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, καθώς πάνω από 4.000 αστυνομικοί ήταν σε εγρήγορση.

protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση