HomeHL-9Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών

Απροσπέλαστο το κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί περί τα 600-700 άτομα μπροστά από τα Προπύλαια και σε λίγο θα ξεκινήσουν την πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή και θα ολοκληρώσουν στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την πορεία:

ÁÐÏÃÅÕÌÁÔÉÍÇ ÐÏÑÅÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ 11Ç ÅÐÅÔÅÉÏ ÌÍÇÌÇÓ ÔÇÓ ÄÏËÏÖÏÍÉÁÓ ÔÏÕ ÁËÅÎÇ ÃÑÇÃÏÑÏÐÏÕËÏÕ

 

 

ÁÐÏÃÅÕÌÁÔÉÍÇ ÐÏÑÅÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ 11Ç ÅÐÅÔÅÉÏ ÌÍÇÌÇÓ ÔÇÓ ÄÏËÏÖÏÍÉÁÓ ÔÏÕ ÁËÅÎÇ ÃÑÇÃÏÑÏÐÏÕËÏÕ

ÁÐÏÃÅÕÌÁÔÉÍÇ ÐÏÑÅÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ 11Ç ÅÐÅÔÅÉÏ ÌÍÇÌÇÓ ÔÇÓ ÄÏËÏÖÏÍÉÁÓ ÔÏÕ ÁËÅÎÇ ÃÑÇÃÏÑÏÐÏÕËÏÕ

Φωτογραφίες: Ξεκίνησε η πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα και η συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην πλατεία της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη. Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

ÁÐÏÃÅÕÌÁÔÉÍÇ ÐÏÑÅÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ 11Ç ÅÐÅÔÅÉÏ ÌÍÇÌÇÓ ÔÇÓ ÄÏËÏÖÏÍÉÁÓ ÔÏÕ ÁËÅÎÇ ÃÑÇÃÏÑÏÐÏÕËÏÕ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ

ÁÐÏÃÅÕÌÁÔÉÍÇ ÐÏÑÅÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ 11Ç ÅÐÅÔÅÉÏ ÌÍÇÌÇÓ ÔÇÓ ÄÏËÏÖÏÍÉÁÓ ÔÏÕ ÁËÅÎÇ ÃÑÇÃÏÑÏÐÏÕËÏÕ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ
Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η μαθητική πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής η μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Νωρίτερα, περίπου στις 3 ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα η πορεία μαθητών και φοιτητών στα Προπύλαια, στην πρώτη προγραμματισμένη κινητοποίηση για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το «παρών» στην πορεία έδωσαν και αναρχικοί.

Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο καθώς έχουν κλείσει οι κεντρικοί δρόμοι απ’ όπου θα περάσει η πορεία. Επί ποδός εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί στο κέντρο της πόλης.

Η Αστυνομία θα εφαρμόσει για μία ακόμη φορά το σχέδιο που είχε τεθεί σε εφαρμογή και στο Πολυτεχνείο. Δηλαδή, παρατηρητές βρίσκονται σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας, drones της ΕΛ.ΑΣ. πετούν με σκοπό να «πιάσουν» ύποπτες κινήσεις σε ταράτσες στα Εξάρχεια ενώ την ίδια στιγμή πεζές περιπολίες γίνονται σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Βίντεο από την πορεία έξω από τη Βουλή
Λίγο μετά την έναρξη της πορείας, οι αρχές απέκοψαν το μπλοκ των αναρχικών, το οποίο πλέον κινήθηκε μόνο του και έφτασε στη Βουλή. Μπροστά από το κοινοβούλιο βρίσκονταν παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Μετά το τέλος της πορείας, οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν στα Εξάρχεια.

https://www.youtube.com/watch?v=1gTde4lJtzI

Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Σπάνιο ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ του 2008 

Από τα ταραγμένα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, έχουν κυκλοφορήσει πολλά βίντεο, τα οποία είχαν τραβηχτεί μέσα από την «καρδιά» των επεισοδίων. Ενα από αυτά που ξεχώρισε, ωστόσο, ήταν ένα 20λεπτο ντοκουμέντο, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις εικόνες αποκαλύπτονται οι πρώτες συγκρούσεις οργισμένων διαδηλωτών με τα ΜΑΤ, γύρω από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Μεσολογγίου και Τζαβέλλα) και τη Ζωοδόχου Πηγής. Στο ίδιο βίντεο -και συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό- εμφανίζεται συντετριμμένος ο αδελφικός φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Ρωμανός, ο οποίος ήταν μπροστά στη δολοφονία.

Το βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:

https://www.youtube.com/watch?v=KAXoGJcxWeo

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση