HomeΕΛΛΑΔΑΞενοδοχείο στη Συγγρού: Εβαλαν φωτιά με πετρέλαιο από μπιτόνια έξω από δωμάτια και έφυγαν

Ξενοδοχείο στη Συγγρού: Εβαλαν φωτιά με πετρέλαιο από μπιτόνια έξω από δωμάτια και έφυγαν

Δύο ύποπτοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η φωτιά που ξέσπασε στο ξενοδοχείο στη Συγγρού την Πέμπτη ξεκίνησε από τρεις εστίες σε δύο δωμάτια, σε δύο ορόφους και ήδη οι έρευνες των Αρχών στρέφονται σε δύο ύποπτα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθαρίστριες που εργάζονται στο ξενοδοχείο ανέφεραν στις Αρχές ότι είδαν δύο τουλάχιστον δράστες, να κινούνται ύποπτα στον 1ο και 2ο όροφο του κτιρίου, πριν ξεσπάσει η φωτιά. Τόνισαν μάλιστα πως ήταν πρόσωπα που δεν τα είχαν δει ξανά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace.

Ηδη οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν εξετάσει το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου στη Συγγρού, ενώ έχουν πάρει και τουλάχιστον 20-25 καταθέσεις από πελάτες και εργαζομένους. Υπενθυμίζεται πως το ξενοδοχείο την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά είχε τουλάχιστον 70-80 ενοίκους.

Τα ευρήματα που δείχνουν εμπρησμό

Από τα στοιχεία που εντόπισαν τα στελέχη του αρμόδιου ανακριτικού τμήματος συμπεραίνουν πως πρόκειται για εμπρησμό:

ξέσπασαν δύο εστίες φωτιάς σε δύο άδεια δωμάτιο, το ένα στον 1ο όροφο και ένα στο 2ο όροφο. Εκεί βρέθηκαν τρία πλαστικά μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό (πιθανότατα πετρέλαιο), εκ των οποίων τα δύο καμένα και ένα αλλοιωμένο, πάνω στα στρώματα κρεβατιών. Στον 2ο όροφο βρήκαν δύο ακόμη μπιτόνια γεμάτα με εύφλεκτο υγρό, όπως και ίχνη περιέλουσης στο κλιμακοστάσιο του 1ου ορόφου.

Οι δικαστικοί επιμελητές και το σφράγισμα δωματίων

Ενδιαφέρον έχει και ένα ακόμα στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές, καθώς η φωτιά στο ξενοδοχείο στη Συγγρού ξέσπασε τη στιγμή που οι δικαστικοί επιμελητές θα σφράγιζαν το ξενοδοχείο λόγω οικονομικών οφειλών ενοικίων, και θα άλλαζαν κλειδαριές.

Στο νοσοκομείο τραυματίες -Μία γυναίκα διασωληνωμένη από τη φωτιά

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, είπε στο iefimerida.gr ότι «έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αττικόν τρία άτομα από τη φωτιά. Τα δυο περιστατικά είναι με αναπνευστικά προβλήματα, με το ένα εξ αυτών, μια γυναίκα, να έχει υποστεί εισπνευστικά (σ.σ. εσωτερικά) εγκαύματα και να είναι αυτή την ώρα διασωληνωμένη».

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο, το τρίτο περιστατικό στο οποίο συνέδραμαν διασώστες του ΕΚΑΒ ήταν ορθοπεδικής φύσεως, για άτομο που είχε υποστεί κάταγμα. Πέρα από τα τρία, πιο σοβαρά περιστατικά, πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε τέσσερα ακόμη άτομα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση