HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η άσκηση «Ήφαιστος» στο ΧΥΤΑ Χερσονήσου

Με επιτυχία η άσκηση «Ήφαιστος» στο ΧΥΤΑ Χερσονήσου

Σήμερα το πρωί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, άσκηση πεδίου με την κωδική ονομασία «Ήφαιστος» στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Χερσονήσου (ΧΥΤΑ Χερσονήσου). Στόχος της άσκησης, η οποία διοργανώθηκε από τη Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.)  Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ ήταν, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων διαδικασιών καθώς και η αξιολόγηση της ετοιμότητας του μηχανισμού.

Αναλυτικότερα, η άσκηση αφορούσε στην αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο ενεργό κύτταρο διάθεσης των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Χερσονήσου, σε πραγματικό χρόνο, με την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων των εμπλεκομένων σε τέτοιου είδους περιστατικό φορέων, δηλαδή με τη συμμετοχή της ομάδας πυρόσβεσης του Φορέα και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χερσονήσου.

«Πρωταρχικό μέλημα της Διοίκησης του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ αποτελεί η ασφαλής διάθεση των στερεών αποβλήτων της περιοχής ευθύνης του. Η Διοίκηση του Φορέα λαμβάνει μέριμνα ώστε η ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ Χερσονήσου να αποτελέσει ένα ασφαλές σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων θωρακισμένο απέναντι στους φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους,» δήλωσε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ και δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

Τα μέτρα αυτά θα συμβάλουν στη θωράκιση του χώρου για το παρόν, αλλά και το μέλλον με ορίζοντα την σημαντική επένδυση των πενήντα πέντε (55) εκατομμυρίων ευρώ (του Εργοστασίου Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης του Οργανικού Κλάσματος των Αστικών Στερεών Αποβλήτων), που έχει σχεδιαστεί και βρίσκεται στην φάση υλοποίησης. Οι κίνδυνοι αντιμετωπίζονται με τη συνεχή εκπαίδευση  του προσωπικού και τη βελτίωση των δομών παρακολούθησης των φαινομένων και των τεχνολογικών παραμέτρων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση