HomeΚΡΗΤΗΣ. Βαρδάκης: Παρέμβαση στην συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Σ. Βαρδάκης: Παρέμβαση στην συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Τι ζήτησε από τον Υπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κρήτης, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε: «κ. Υπουργέ, οι επιπτώσεις είναι τραγικές όχι μόνο στην τοπική αλλά και στην διεθνή αγορά, καθώς μιλάμε για υποβάθμιση της φήμης και της αξίας του κρητικού ελαιολάδου. Καταστροφικά επίσης είναι και τα αποτελέσματα, όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση των παραγωγών, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε σημαντικά έξοδα καλλιέργειας, μένοντας χρεωμένοι και χωρίς εισόδημα μετά την μαζικότητα και την ένταση των φαινομένων και πιθανότατα έχοντας αδυναμία να καλλιεργήσουν την επόμενη χρονιά αφού δεν υπάρχει εισόδημα να αποπληρώσει τα καλλιεργητικά χρέη της προηγούμενης, πόσο μάλλον της τρέχουσας. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Το ταχύτερο δυνατόν βρείτε τον τρόπο (χρήματα υπάρχουν) να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί για να συνεχίσουν να παράγουν, να προσφέρουν στην οικονομία της χώρας μας.

Εν κατακλείδι οι ελαιοπαραγωγοί είναι οι πιο αδικημένοι παραγωγοί σε ολόκληρη την χώρα, ειδικά αυτοί που έχουν μονοκαλλιέργεια. Βρίσκουμε τρόπους αποζημίωσης για τους αμπελουργούς, τα ροδάκινα, τα τεύτλα, βαμβάκι, μήλα κλπ.

Δέστε ποια είναι η τελευταία φορά που για οποιοδήποτε λόγο, αποζημιώθηκαν οι ελαιοπαραγωγοί.

Εγώ δεν θυμάμαι και μιλάμε για ένα εθνικό προϊόν

Άρα είναι υποχρέωση μας να στηρίξουμε τους ελαιοπαραγωγούς που μετά από 2 χρόνια – χαμένες χρονιές προσπαθούν να επιβιώσουν

κ. Υπουργέ, τα θέματα που τέθηκαν είναι μείζονος σημασίας για την οικονομία όχι μόνο της Κρήτης αλλά της χώρας.
Τυποποίηση, τρόποι αντιμετώπισης δακοκτονίας, εμπορία, ποιότητα, Κλιματική Αλλαγή, αλλά όμως νομίζω ότι σήμερα το θέμα μας δεν είναι άλλο από την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών για να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα συζητήσουμε σύντομα και οργανωμένα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση