HomeUncategorized«Αντισεισμική θωράκιση όλων των σχολείων της χώρας και ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων όπου απαιτείται».

«Αντισεισμική θωράκιση όλων των σχολείων της χώρας και ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων όπου απαιτείται».

Ερώτηση Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά την αντισεισμική θωράκιση όλων των σχολείων της χώρας και ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων όπου απαιτείται.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η πρόσφατη απόφαση για αναστολή λειτουργίας του Γενικού Λύκειο – ΕΠΑΛ Κισάμου, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου μετά και την έκθεση μετασεισμικής αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Υπηρεσίας  Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. αναδεικνύει την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης όλων των σχολείων της χώρας αφενός αλλά και ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας για τους μαθητές, όπου απαιτείται αφετέρου.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης με ανακοίνωση της εκφράζει την ανησυχία της και ζητούν από την κυβέρνηση σχέδιο εκπόνησης μελετών στατικής επάρκειας για όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Κρήτης, αρχίζοντας από τα παλαιότερα.

Επειδή με πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας (α.π 739/18-09-19, α.π 1129/07-10-19) σας είχαμε ζητήσει άμεσες ενέργειες για να διασφαλιστεί η καταλληλόλητα όλων των σχολικών κτηρίων μέσω αντισεισμικών ελέγχων.

Επειδή η λύση της φιλοξενίας των μαθητών των δύο λυκείων στoκτήριο που στεγάζεται το Γυμνάσιο του Καστελίου θα πρέπει να είναι προσωρινή και

επειδή το απογευματινό ωράριο δημιουργεί πολλά προβλήματα μετακίνησης σε πολλούς μαθητές.

 Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

  1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε όσον αφορά στον μετασεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία της Κρήτης και της χώρας γενικότερα  και τι μέτρα θα πάρετε για τις μονάδες που κρίνονται ακατάλληλες, ώστε να εξασφαλιστούν άμεσα κτιριακές κρατικές ασφαλείς εγκαταστάσεις και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία;
  2. Ειδικότερα για το Γενικό Λύκειο- ΕΠΑΛ Κισάμου πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στέγασης που έχει προκύψει και αν εξετάζετε το ενδεχόμενο ανέγερσης νέας σχολικής μονάδας;
Διαφήμιση
Διαφήμιση