HomeΕΛΛΑΔΑΜανιαδάκης στην προανακριτική για Novartis: Μας ανέκριναν ακόμα και σε… αυτοκίνητα

Μανιαδάκης στην προανακριτική για Novartis: Μας ανέκριναν ακόμα και σε… αυτοκίνητα

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η εξέταση του κ. Νίκου Μανιαδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η εξέταση του κ. Νίκου Μανιαδάκη από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis.

Στην σημερινή του κατάθεση ο μάρτυρας έδωσε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο που λαμβάνονταν οι καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων από τους εισαγγελείς Διαφθοράς αποκαλύπτοντας πως εκτός από τα ειδικά διαμερίσματα – γιάφκες τους ανέκριναν ακόμα και σε… αυτοκίνητα!

Ο σχετικός διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Μανιαδάκης: Την πρώτη φορά που μου ασκήθηκαν πιέσεις εξαιτίας της Κελεση η εισαγγελέας μου είπε ποια είναι η επαπειλούμενη ποινή. Μου ειπώθηκε επίσης ότι θα βγω από το πρόγραμμα γιατί οι άλλοι μάρτυρες έδωσαν πιο σημαντικά στοιχεία. Και εγώ είπα στους εισαγγελείς ότι αυτά που λέγανε εναντίον μου ότι ήταν ψέμματα. Τελικά όμως η μάρτυρας άλλαξε την κατάθεση και παρέμεινα στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια υπήρχαν πιέσεις..
Κώτσηρας: Από ποιον;
Μανιαδακης: Απο την κυρια Τουλουπάκη. Με πίεζε να δώσω στοιχεία. Με ρωτούσαν αν ευσταθούν αυτά που έγραφαν οι εφημερίδες για τον κ. Στουρναρα, τον κ.Γεωργιαδη και τον κ.Σαμαρα. Εγώ τους έλεγα ότι δεν μπορώ να παραδεχτώ ότι ήταν παράνομες πράξεις γιατί δεν ήταν.
Κώτσηρας: Ποιος σας καλούσε να καταθέσετε στο διαμέρισμα της Μιχαλακοπούλου;
Μανιαδακης: Οι εισαγγελείς ειδοποιούσαν την αστυνομία και οι αστυνομικοί μας ειδοποιούσαν απο το τηλεφωνο που μας έδωσαν.
Κώτσηρας: Εκτός από το διαμέρισμα τη ΓΑΔΑ και την εισαγγελία βρισκόσασταν και αλλού;
Μανιαδακης: Κάποιες φορές συναντηθήκαμε και σε αυτοκίνητο με αστυνομικούς μόνο. Μας ειδοποιούσαν βρισκόμασταν μας έλεγαν κάτι και τέλος
Κώτσηρας: Στις συναντήσεις με εισαγγελείς στη Μιχαλακοπούλου υπήρχαν γραμματείς;
Μανιαδακης: Όχι πότε. Ούτε αστυνομικοί.

Επανερχόμενος στο ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων και απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Νικολακόπουλου ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε ότι «δεν καμία αμφιβολία για τους προστατευόμενους μάρτυρες κι αυτό γιατί τους έχω δει. Είναι οι Μαραγγέλη και ο Δεσταμπασίδης» ενώ για τον τελευταίο είπε ότι η ένταξή του σε καθεστώς προστασίας έγινε αμέσως μετά την απόλυσή του από την Νοβάρτις λόγω οικονομικών ατασθαλιών.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση