HomeHL-9Η απάντηση των εκπαιδευτικών για τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό

Η απάντηση των εκπαιδευτικών για τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό

Σε καταγγελία που έκανε γονέας στο cretapost

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άμεση ήταν η απάντηση του Συλλόγου Διδασκόντων του δημοτικού σχολείου της Αγίας Μαρίνας ως προς την καταγγελία που έκανε γονέας στο cretapost για την διαδικασία που ακολουθήθηκε αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό έντασης 6,1 Ρίχτερ το πρωί της 27ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, γονέας ενημερώθηκε από δάσκαλο του σχολείου πως έπρεπε να πάει να πάρει το παιδί του καθώς το σχολείο εκκενώνεται εξαιτίας του σεισμού.

Μάλιστα, ο δάσκαλος ανέφερε πως υπάρχει ο φόβος για νέο μεγάλο σεισμό ενώ παράλληλα έχει δοθεί εντολή από την δημοτική αρχή όπου βρίσκεται το σχολείο για εκκένωσή του.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου διαψεύδει την καταγγελία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κανένας εκπαιδευτικός δεν ειδοποίησε γονέα».

Αναλυτικά η δήλωση του συνόλου των διδασκόντων του δημοτικού σχολείου:

Απαντώντας σε μία καταγγελία, που φαίνεται ανώνυμη, το σχολείο εκείνη τη μέρα λειτούργησε κανονικά. Μετά τον σεισμό συγκεντρώσαμε με ασφάλεια τα παιδιά στην αυλή κι επειδή άρχισε να βρέχει στη συνέχεια τα οδηγήσαμε στις αίθουσες του ισογείου. Σε επικοινωνία που είχαμε με το γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μας είχε ζητηθεί να κρατήσουμε τα παιδιά στο σχολείο, ωστόσο αν κάποιος γονέας ερχόταν και ζητούσε το παιδί να του το δίναμε. Αυτό και έγινε. Κάποιοι γονείς ήρθαν από μόνοι τους να πάρουν τα παιδιά τους και τα δώσαμε. Επίσης, μέσω viber κάποιοι γονείς ενημέρωσαν άλλους γονείς να πάνε στο σχολείο να πάρουν τα παιδιά τους. Επαναλαμβάνουμε πως κανένας εκπαιδευτικός δεν ειδοποίησε γονέα. Το σχολείο ήταν ανοιχτό έως τις 4 το απόγευμα και πολλά παιδιά έμειναν μέχρι τότε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση