HomeΚΡΗΤΗΕυρεία σύσκεψη για τον πρωτογενή τομέα συγκάλεσε ο Μενέλαος Μποκέας

Ευρεία σύσκεψη για τον πρωτογενή τομέα συγκάλεσε ο Μενέλαος Μποκέας

Συμμετέχουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του Μαλεβιζίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευρεία σύσκεψη για τον πρωτογενή τομέα πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Μενέλαου Μποκέα. Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι Πρόεδροι κι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών του Μαλεβιζίου. Το παρών δίνουν ο Σύμβουλος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Στρατάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Καλλέργης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη, καθώς και στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου.

6

Στη συνάντηση συζητώνται ζητήματα ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε πιθανές δράσεις ενίσχυσης της υπεραξίας των τοπικών προϊόντων. Ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας ανέλυσε τη στόχευση του Δήμου για την προβολή και ανάδειξη των τοπικών ποϊόντων μέσα από συνέργειες του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό της περιοχής. Όπως ανέφερε, ζητούμενο είναι τα προιόντα της αγροτικής παραγωγής και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής να αναδειχτούν και ως ανταγωνιστικά, με το Δήμο να λειτουργεί ως ο συνδετικός κρίκος. Όπως τονίστηκε, η αποψινή συνάντηση σηματοδοτεί την έναρξη μιας σταθερής συνεργασίας, με τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών να συγχαίρουν τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία.

2-1

Φυσικά, τη συζήτηση απασχόλησαν και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η φετινή ελαιοπαραγωγή με κομβικό το ζήτημα της καταστροφής που προκάλεσε ο δάκος. Για την εκτέλεση της δακοκτονίας, μάλιστα, οι εκπροσωποι των αγροτικών συναιτερισμών ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης, επέκταση της περιόδου εφαρμογής των ψεκασμών και καταβολή αποζημιώσεων για τη ζημιά που έχουν υποστεί. Τις θέσεις τους πρόκειται να μεταφέρει ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας κατά την αυριανή σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση