HomeΚΡΗΤΗΗ καρδιά του καλοκαιριού… χτυπά στα Μάταλα

Η καρδιά του καλοκαιριού… χτυπά στα Μάταλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η καρδία της νεολαίας χτυπάει στο νότο! Το διεθνές Matala Beach Festival 2014 είναι πλέον γεγονός. Οι απανταχού φίλοι των Ματάλων σχηματίζονταν ουρές στο δρόμο προς τα Μάταλα για να ζήσουν μοναδικές στιγμές από τις 20 μέχρι και τις 22 Ιουνίου, στο μεγαλύτερο δωρεάν Φεστιβάλ της Ελλάδας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Π.Ε. Ηρακλείου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιτσιδίων-Ματάλων και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ματάλων σηματοδοτεί την έναρξη του φετινού καλοκαιριού.

Παλιοί και νέοι γνώριμοι δίνουν για μια ακόμη φορά ραντεβού, καθώς το χθες συναντάει το σήμερα και όλοι μαζί θα ζήσουν 3 μοναδικά ηλιοβασιλέματα γεμάτα μουσική και χορό. Για σήμερα, πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ η επίσημη έναρξη έχει προγραμματιστεί  για αργά το απόγευμα, καθώς επίσης θα υπάρξει πλήθος συναυλιών και στις τρεις σκηνές (Cave stage, Earth stage, Camping stage) που έχουν στηθεί σε διαφορετικά σημεία των Ματάλων, ενώ πλήθος δραστηριοτήτων και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται στο Earth village, που έχει στηθεί στο μεγάλο υπαίθριο παρκινγκ κοντά στην παραλία.

Κατά την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στις 3 διαφορετικές μουσικές σκηνές που έχουν στηθεί, πλήθος από νεαρούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν τον κόσμο σε μια άλλη εποχή, την εποχή του hippie-trail, όπου τα Μάταλα έγιναν διάσημα κατά τις δεκαετίες ’60 και ’70 αποτελώντας το προσωρινό σπίτι για ένα ρεύμα ταξιδιωτών που ακολούθησαν και απολάμβαναν ένα διαφορετικό φυσικό τρόπο ζωής στον ειδυλλιακό αυτό προορισμό.

Συγκροτήματα όπως οι GB BLUES BAND, RENEGADE, CROSSROADS, VIVA CARLOS, CAD, καθώς και DJ sets και ραδιοφωνικοί παραγωγοί θα κάνουν ότι είναι δυνατό ώστε τα Μάταλα να αποτελέσουν το μεγαλύτερο beach party του καλοκαιριού. Σε αυτό το φεστιβάλ μουσικής και χορού, κεντρική θέση στη σκηνή, με φόντο τις σπηλιές των Ματάλων  παίρνουν το συγκρότημα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ και ο Πάνος Κατσιμίχας. Η μουσική του Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις, μας συντροφεύει ζεστή, ζωντανή και αληθινή, με στίχους πάντα επίκαιρους, άλλοτε ερωτικούς και ευαίσθητους. Μαζί του, το γνωστό για τις ιδιαίτερες live εμφανίσεις του, ροκ συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα, με ανεξάντλητη ενέργεια και εκρηκτική σκηνική παρουσία αποδεικνύει πως η «σπίθα» μιας συναυλίας μπορεί να αναζωπυρώσει την ελπίδα που κρύβουμε μέσα μας σε δύσκολους καιρούς.

Δυο μουσικές γενιές τόσο διαφορετικές μα και τόσο ίδιες ενώνονται κάτω από κοινά μηνύματα, κοινή αλήθεια και ψυχή με τρόπο που μόνο τα ίδια τα τραγούδια μπορούν να εξηγήσουν. Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Η πιο δυναμική συναυλιακή σύμπραξη αυτού του καλοκαιριού, θα κάνει την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Ματάλων.

Τέλος, οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στον κόσμο καθώς έχουν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες που θα κατακλύσουν και φέτος τα Μάταλα το επόμενο τριήμερο. Στόχος τους είναι η γενικότερη ανάπτυξη και κυρίως η τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαιστού, για το λόγο αυτό η είσοδος σε όλες τις συναυλίες, το κάμπινγκ και τις δραστηριότητες είναι δωρεάν, στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Ελλάδας, όπου θα εμφανιστούν μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα της Ελληνικής και Ξένης μουσικής, σε μια γιορτή Αγάπης και Ειρήνης.

 

MATALA MATALA ENA MATALA2

Διαφήμιση
Διαφήμιση