HomeHL-EconomyΟι επενδυτικές προτάσεις της Τράπεζας Πειραιώς για το 4ο τρίμηνο

Οι επενδυτικές προτάσεις της Τράπεζας Πειραιώς για το 4ο τρίμηνο

Ποιες τοποθετήσεις εισηγείται ανάλυση του επικεφαλής οικονομολόγου της τράπεζας Ηλία Λεκκού. Ποια τα στοιχεία της τεχνικής ανάλυσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεικτή παρέμεινε η εικόνα των «risky assets» το Γ’ τρίμηνο του 2019, διαπιστώνει ανάλυση του Chief Economist της Τράπεζας Πειραιώς Ηλία Λεκκού.

Τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους επενδυτές, εμπορικός πόλεμος, επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, αβεβαιότητα για το μέγεθος της βοήθειας από τις Κεντρικές Τράπεζες, παρέμειναν σε ισχύ.

Τον Αύγουστο, τα ομόλογα (πτώση των αποδόσεων) έστειλαν ένα αρνητικό μήνυμα για την παγκόσμια οικονομία, αποτυπώνοντας, έτσι, τον σκεπτικισμό των επενδυτών για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ετσι, η ανάλυση σημειώνει ότι διατηρεί αμετάβλητες τις επενδυτικές θέσεις στις επιμέρους αγορές, με εξαίρεση τα κρατικά ομόλογα αναδυόμενων αγορών, στα οποία η θέση υποβαθμίζεται σε αρνητική.

Στην τεχνική ανάλυση παρατηρούνται τα εξής:

– Η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα αρκετών μετοχικών δεικτών έχει βελτιωθεί περαιτέρω, σε σχέση με τον Αύγουστο, με εξαίρεση τη μετοχική αγορά της Κίνας, της οποίας η τεχνική εικόνα έχει επιδεινωθεί. Επιδείνωση παρουσιάζει και η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα για την ισοτιμία EURGBP.

– Η βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα, την τελευταία εβδομάδα, εμφανίζεται θετική για την πλειοψηφία των βασικών δεικτών και, κυρίως, των μετοχικών.

Εξαίρεση αποτελούν ο δείκτης του δολαρίου, του οποίου η τεχνική εικόνα επιδεινώθηκε σε αρνητική και της ισοτιμίας EURGBP, η τεχνική εικόνα της οποίας παραμένει αρνητική.

Σχετικά αρνητική παραμένει και η τεχνική εικόνα του χρυσού, ενώ αρνητική εξακολουθεί να είναι η τεχνική εικόνα των κρατικών ομολόγων δεκαετούς λήξης ΗΠΑ και Γερμανίας.

– Η συνολική τεχνική εικόνα καταγράφεται θετική για τους μετοχικούς δείκτες, εκτός από τη μετοχική αγορά της Κίνας, της οποίας η συνολική τεχνική εικόνα είναι σχετικά αρνητική.

– Για τα κρατικά ομόλογα δεκαετούς λήξης ΗΠΑ και Γερμανίας, η συνολική τεχνική εικόνα έχει επιδεινωθεί, σε σχετικά θετική από θετική.

– Η συνολική τεχνική εικόνα του πετρελαίου έχει βελτιωθεί, σε σχετικά αρνητική από αρνητική. Η εικόνα του χρυσού παραμένει σχετικά θετική, ενώ του χαλκού σχετικά αρνητική.

– Στο συνάλλαγμα, η συνολική τεχνική εικόνα του δείκτη του δολαρίου έχει επιδεινωθεί σε ουδέτερη από σχετικά θετική.

Η εικόνα του ευρώ έναντι του δολαρίου έχει βελτιωθεί σε ουδέτερη από σχετικά αρνητική, ενώ έχει επιδεινωθεί έναντι της στερλίνας σε σχετικά αρνητική από θετική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση