Από χθες το απόγευμα ο καιρός έχει… αγριέψει με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι που θα συνεχιστεί και σήμερα.

Το κύμα ψύχους που εισέβαλε στη χώρα, αναμένεται να κρατήσει ως το πρωί της Πέμπτης, με χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, όσο και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι μετεωρολόγοι μάλιστα έχουν προειδοποιήσει για φαινόμενα παγωμένης βροχής, καθώς σε αρκετά μέρη της βόρειας Ελλάδας, αναμένεται οι θερμοκρασίες να πέσουν κάτω από το μηδέν, κάτι που σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις, θα κάνει επικίνδυνη την οδήγηση.

Ήδη σε ορεινές περιοχές της Ροδόπολης, του Εβρου και της Ξάνθης, το έστρωσε τη νύχτα από το χιόνι, με τα φαινόμενα να αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα σχεδόν σε όλη τη Μακεδονία και την Θράκη.
Η πρόγνωση του καιρού

Το κύμα ψύχους θα ρίξει σήμερα τις θερμοκρασίες αισθητά, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, αναμένονται χιονοπτώσεις σε Μακεδονία και Θράκη, καθώς και βροχές με καταιγίδες στα κεντρικά και σε παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας, κυρίως τις πρωινές ώρες. Κατά τόπους μάλιστα τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα, αλλά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν βαθμιαία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί εντάσεως 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη.

Ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται από το μεσημέρι και στην Κρήτη. Οι άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4  βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα λευκά πάντως έχουν ντυθεί από τη νύχτα, τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, λόγω των χιονοπτώσεων.

Το κύμα ψύχους που ήρθε από τα βόρεια και θα παραμείνει ως το πρωί της Πέμπτης, έφερε την πρώτη έντονη χιονόπτωση σε περιοχές της Θράκης, αλλά και της Μακεδονίας, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κατακόρυφα.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση