HomeHL-9Η Impala και το «κούρεμα» 58,5% στην Creta Farms

Η Impala και το «κούρεμα» 58,5% στην Creta Farms

H κατακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας αναμένεται την άλλη εβδομάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο νήμα φαίνεται ότι προκρίθηκε από τις πιστώτριες Τράπεζες η πρόταση της Impala του Δ. Βιντζηλαίου έναντι αυτής που κατέθεσε η Lime Capital, για τη διάσωση της Creta Farms.

Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως η Impala στην βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε προς τις τράπεζες και τον σύμβουλο δηλαδή την EY, για τη διάσωση της Creta Farms αναλαμβάνει να πληρώσει το 41,5% που έχει η τελευταία προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Δηλαδή ζητά «κούρεμα» 58,5% των δανείων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας ενώ προτίθεται να «ρίξει» στην αλλαντοβιομηχανία και 20 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά η Lime Capital στην πρότασή της προς τις τράπεζες δεσμεύθηκε να αναλάβει την αποπληρωμή του 38% των δανείων ύψους 109 εκατ. ευρώ της Creta Farms, δηλαδή ζητούσε «κούρεμα» 62%.

H τελική κατακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας αναμένεται το αργότερο στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αφού θα πρέπει να εγκριθεί η σχετική πρόταση από τις αρμόδιες επιτροπές των Τραπεζών.

Αυτό είναι ένα μόνο από τα ορόσημα στον δρόμο προς την εξυγίανση της χειμαζόμενης κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Το αμέσως επόμενο είναι να καταρτισθεί το business plan και το σχέδιο εξυγίανσης, να λάβει το «πράσινο φως» από την έκτακτη γενική συνέλευση της Creta Farms που έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου και εν συνεχεία να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου με βάση τα άρθρα 106β&δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η κατάθεση της αίτησης αναμένεται ότι θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου ενώ η απόφαση από το δικαστήριο δεν αναμένεται πριν το καλοκαίρι. Χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου η εταιρεία, η οποία θα βρίσκεται σε «γκρίζα” ζώνη, θα πρέπει να βρει επιπλέον κεφάλαια για τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές και οι δύο ενδιαφερόμενοι επενδυτές είχαν υπολογίσει τις πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες της Creta Farms μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας στα 4 εκατ. ευρώ. Κεφάλαια τα οποία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα δοθούν ως ενδιάμεση χρηματοδότηση.
capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση