HomeHL-CultureΑυτοί είναι οι μουσικοί πρωταθλητές της δεκαετίας

Αυτοί είναι οι μουσικοί πρωταθλητές της δεκαετίας

Το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι είναι το «Shape of You» του Εντ Σίραν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Drake είναι ο «βασιλιάς» του streaming. Ο δημοφιλής ράπερ απέσπασε επάξια τον παραπάνω τίτλο καθώς τα τραγούδια του σημείωσαν, κατά την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, περισσότερα από 28 δισεκατομμύρια streams, επιτυγχάνοντας ένα μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ σε αυτόν τουλάχιστον τον τομέα.

Αυτό είναι ένα μόνον από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Sportify, η μεγαλύτερη πλατφόρμα υπηρεσιών streaming σε ολόκληρο τον κόσμο. Στοιχεία από τα οποία προκύπτει ένας ενδιαφέρον «χάρτης» όπου αποτυπώνεται, με αρκετές λεπτομέρειες, η πορεία της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας των τελευταίων 10 χρόνων.

Το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι της δεκαετίας πάντως είναι το «Shape of You» του Εντ Σίραν το οποίο έκανε 2,4 δις streams από μόνο του!

Όσο για το τραγούδι της χρονιάς; Αυτό μάς το χάρισαν οι Σουάν Μέντες και Καμίλα Καμπέλο και είναι το «Seniorita» στους ρυθμούς του οποίου λικνίστηκε, τους τελευταίους μήνες, ολόκληρος ο πλανήτης. Από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι τώρα το δημοφιλές ντουέτο έχει ήδη παιχτεί, μόνο στο Sportify, 1 δισεκατομμύριο φορές!

Την δεύτερη θέση σε αυτήν την κατηγορία καταλαμβάνει το κομμάτι της Μπίλι Έλις «Bad Guy» η οποία ωστόσο κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στην κατηγορία για το πιο δημοφιλές άλμπουμ της χρονιάς με το «When We All Fall Asleep Where Do We Go».

Ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν από τις μετρήσεις του Sportify είναι η προτίμηση του κοινού σε τραγούδια που ανήκουν στην κατηγορία «καλή διάθεση» αλλά και την μουσική που προέρχεται από το σύγχρονο Μπόλιγουντ ένα είδος το οποίο, απ’ ότι φαίνεται, κερδίζει το παγκόσμιο κοινό και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Η Αριάνα Γκράντε βρίσκεται στην τέταρτη θέση με τους δημοφιλούς καλλιτέχνες της δεκαετίας στο Sportify

Οι καλλιτέχνες της 10ετίας με τα περισσότερα streams

1.Ντρέικ

2.Εντ Σίραν

3.Post Malone

4.Αριάνα Γκράντε

5.Έμινεμ

Τα τραγούδια της 10ετίας με τα περισσότερα streams

Shape Of You – Εντ Σίραν

One Dance – Ντρέικ

Rockstar – Post Malone

Closer – The Chainsmokers

Thinking Out Loud – Εντ Σίραν
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση