HomeΚΡΗΤΗ«Έβανς εναντίον Σλήμαν, Αρχαιολογία και τραγωδία στην αθηναϊκή σκηνή του 1901»

«Έβανς εναντίον Σλήμαν, Αρχαιολογία και τραγωδία στην αθηναϊκή σκηνή του 1901»

Συνεχίζονται οι "Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με θέμα «Έβανς εναντίον Σλήμαν, Αρχαιολογία και τραγωδία στην αθηναϊκή σκηνή του 1901» συνεχίζονται οι «Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας».

Στη διάλεξη θα εξεταστεί η πιθανότητα οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις του Έβανς στην Κνωσσό (1900) να πέρασαν αστραπιαία στην σκηνή του θεάτρου στην Αθήνα, όπου ένας Έλληνας λογοτέχνης, που είχε εκδώσει με επιτυχία στο εξωτερικό, επέστρεφε για να ιδρύσει το πρώτο θεάτρο τέχνης στην Ελλάδα και να αφοσιωθεί με αυταπάρνηση στον αγώνα για ανανέωση της δραματικής και σκηνικής τέχνης στην Ελλάδα.

Ο Μανώλης Σειραγάκης είναι μόνιμος Επίκουρος καθηγητής θεατρολογίας στον Τομέα Θεατρικών Κινηματογραφικών Μουσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Φιλολογίας). Σπούδασε σε προπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη Δραματική Σχολή Αθηνών και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, ενώ είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη θεατρολογία από το ίδιο Τμήμα. Διδάσκει για περισσότερα από 12 έτη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ έχει διδάξει επίσης στα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 25 άρθρα σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με άρθρα του σε επιστημονικά συνέδρια με κριτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σε συλλογικούς τόμους. Έχει εκδώσει επίσης τα βιβλία: Το ελαφρό μουσικό θέατρο στη μεσοπολεμική Αθήνα 1922-1940, Καστανιώτης, Αθήνα 2009 (2 τόμοι). –Ναπολέων Λαμπελέτ, ένας ανέστιος κοσμοπολίτης: συμβολή στην καταγραφή της θεατρικής του δράσης, Κέντρο Ελληνικής Μουσικής, Αθήνα 2014. Έχει συμβάλει στην έκδοση του Grove Music Online Greek Update, ενώ είναι συνεργάτης της πεντάτομης εγκυκλοπαίδειας OHJE (Oxford History of Jazz in Europe) που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2020. Ίδρυσε την ομάδα και το θεατρικό Φεστιβάλ Αντίβαρο, που γίνεται στο Ρέθυμνο κάθε Σαρακοστή.ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, υπό την αιγίδα της

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Δ.Η.

Διοργάνωση/συντονισμός: Μ. Παναγιωτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση