HomeΕΛΛΑΔΑΠροανακριτική Novartis: Σήμερα η κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη

Προανακριτική Novartis: Σήμερα η κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη

Αποτελεί «κλειδί» για την διαλεύκανση της υπόθεσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άγνωστες πτυχές των παραθεσμικών μεθόδων της εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς για την σκευωρία Novartis θα επιχειρήσουν να φωτίσουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής κατά την εξέταση του κ. Νίκου Μανιαδάκη.

Σύμφωνα με αρκετά μέλη της επιτροπής το συγκεκριμένο πρόσωπο που θα εξεταστεί στην σημερινή συνεδρίαση (18:00) αποτελεί «κλειδί» για την διαλεύκανση της όζουσας υπόθεσης καθώς υπήρξε ένας από τους περίφημους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου».

Όπως, αποκάλυψε ο κ. Μανιαδάκης η εισαγγελία κατά της διαφθοράς σε συνεργασία με προσκείμενα στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ του άσκησε πιέσεις και εκβιασμούς προκειμένου να καταθέσεις εναντίον των δέκα πολιτικών προσώπων. Το γεγονός ότι δεν ενέδωσε στις πιέσεις αποτέλεσε την αιτία της «αποβολής» του από το καθεστώς προστασίας αλλά και της δίωξής του για την υπόθεση Novartis.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μανιαδάκης θα κληθεί να απαντήσει και για ενδεχόμενες πιέσεις από αξιωματούχους αλλοδαπών ελεγκτικών αρχών, για τις περίφημες «γιάφκες» όπου λαμβάνονταν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και για την ταυτότητα των άλλων δύο «κουκουλοφόρων». Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη αναφορά του αποκάλυψε ότι λόγω πρόχειρου συντονισμού της εισαγγελίες οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες συνέπεσαν σε χώρο αναμονής με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν οι πραγματικές τους ταυτότητες.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση