HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται η ταλαιπωρία στις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Πραγματικά είναι απαράδεκτο ειδικά για ανθρώπους που έπρεπε να ξαναπεράσουν από Επιτροπή, οι οποίοι είχαν πίστοποιημένη αναπηρία 80% εφ’ όρου ζωής κι όμως τους καλούσαν, ετσι αναδείχθηκε το θέμα, να πληρώνουν ένα παράβολο 50 ευρώ για να ξαναπεράσουν από την Επιτροπή, τότε για να απαλλαχτούν από το χαράτσι.

Τώρα τους καλούν να περνούν από δευτεροβάθιες επιτροπές πληρώνοντας αυτό το ποσό. Μπορεί τα 50 ευρώ για κάποιους να φαίνεται ένα μικρό ποσό αλλά γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι ένα ποσό που πραγματικά είναι μεγάλο”, δηλώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης για τις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας παρά τις διαβεβαίωσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Και συνεχίζει ο κ. Βαρδάκης λέγοντας ότι “Νόμιζα ότι το θέμα είχε λυθεί. Γιατί το είχαμε αναδείξει πολλές φορές. Σίγουρα θα κάνουμε νέα παρέμβαση και στα δύο συναρμόδια υπουργεία για να εκλείψει αυτό το φαινόμενο”.

Το τελευταίο περιστατικό αφορά έναν 39χρονο άντρα, ο οποίος είναι άπορος, άνεργος έχει επιληψία σε ποσοστό 50% και πέρασε από Α/θμια Επιτροπή. Όμως ήθελε να κάνει ένσταση στη Β/θμια Επιτροπή και να γίνει αυτό έπρεπε να καταβάλει παράβολο 47 ευρώ, ένα χρηματικό ποσό που ο ίδιος δεν είχε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση