HomeΚΡΗΤΗΟι ελλείψεις καθηγητών στα Μουσικά Σχολεία, ξανά στη Βουλή

Οι ελλείψεις καθηγητών στα Μουσικά Σχολεία, ξανά στη Βουλή

Με ερώτηση 37 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την πρόσφατη ερώτηση που απηύθυνε στην Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης με θέμα τις ελλείψεις καθηγητών στα Μουσικά Σχολεία, το σημαντικό αυτό πρόβλημα επανέρχεται στη Βουλή με νέα Ερώτηση 35 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση από την Υπουργό σχετικά με το ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μη επαρκούς στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό των μουσικών σχολείων με αποτέλεσμα να χάνονται δεκάδες ώρες διδασκαλίας. Ζητούν επίσης να πληροφορηθούν αν προτίθεται να προβεί σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς και το ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου, ώστε να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά στα μουσικά σχολεία όλης της χώρας.

«Οι μαθητές των μουσικών σχολείων, βρίσκονται σε απόγνωση. Οι καθηγητές και οι γονείς τους, επίσης. Και αιτία είναι το γεγονός ότι παρά το ότι μπαίνουμε στον Δεκέμβριο, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών είναι πολλές και σημαντικές» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αποκλειστικά υπεύθυνη γι’ αυτό, είναι η σημερινή Κυβέρνηση που κατάφερε να δημοσιοποιήσει την ίδια ακριβώς προκήρυξη όπως το 2018, με απίστευτη όμως καθυστέρηση: Μόλις στις 30 Σεπτεμβρίου, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων την 7η Οκτωβρίου! Ενώ δηλαδή η σχολική χρονιά είχε ήδη ξεκινήσει!».

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Πούλου Γιώτα, Φίλης Νίκος, Αλεξιάδης Τρύφων, Αβραμάκης Ελευθέριος, Βαγενά Άννα, Βαρδάκης Σωκράτης, Βέττα Καλλιόπη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Θραψανιώτης Μανώλης, Καλαματιανός Διονύσης, Καρασαρλίδου Φρόσω, Μάλαμα Κυριακή, Μαμουλάκης Χάρης, Μάρκου Κώστας, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μπαλάφας Γιάννης, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Μπουρνούς Γιάννης, Μωραΐτης Θάνος, Παππάς Νικόλαος, Σαρακιώτης Γιάννης, Σκουρλέτης Πάνος, Σκουρολιάκος Παναγιώτης, Σκούφα Μπέττυ, Τελιγιορίδου Ολυμπία, Τσίπρας Γεώργιος, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Φάμελλος Σωκράτης, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτου Δημήτρης, Χατζηγιαννάκης Μίλτος, Χρηστίδου Ραλλία και Ψυχογιός Γεώργιος

Διαφήμιση
Διαφήμιση