HomeHL-WorldΣυναγερμός στο Λονδίνο – Πυροβολισμοί στη London Bridge

Συναγερμός στο Λονδίνο – Πυροβολισμοί στη London Bridge

Επί τόπου σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το Λονδίνο, μετά από επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε στη London Bridge. Στην περιοχή ακούστηκαν πυροβολισμοί. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας συνελήφθη, ενώ υπάρχουν τραυματίες. Παράλληλα, η αστυνομία πυροβόλησε έναν ύποπτο. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» την περιοχή, ενώ εκκενώθηκαν όλα τα κτήρια με γραφεία.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε κλήση στη 1.58 (τοπική ώρα, ώρα Ελλάδος 3.58 μ.μ.) για μαχαίρωμα σε εγκαταστάσεις κοντά στην London Bridge. Ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο.

Μέχρι στιγμής, ασαφείς παραμένουν οι συνθήκες που σχετίζονται με το περιστατικό. Όμως προληπτικά, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το αντιμετωπίζει σαν να είναι τρομοκρατικό, ενώ επιβεβαίωσε ότι πυροβόλησε έναν άνδρα. Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου δήλωσε ότι είναι ένα σοβαρό επεισόδιο και ότι έστειλε πολλά πληρώματα στο σημείο.

Βίντεο – σοκ δείχνει έναν άνδρα, πιθανώς τον δράστη, να βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος από περαστικούς. Ένας εξ αυτών απομακρύνεται από το σημείο κρατώντας ένα μαχαίρι. ¨Ενας αστυνομικός πυροβολεί τον άνδρα, που βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος.

Μάρτυρες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 πυροβολισμούς

Οι βρετανικές αρχές βρίσκονται σε συναγερμό. Σύμφωνα με μάρτυρες, ακούστηκαν έως και 10 πυροβολισμοί ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ήχησαν σειρήνες.

Ο χρήστης Dan Castleton έγραψε στο Twitter: «Έχω ακούσει τουλάχιστον 10 πυροβολισμούς».

Κλειστή η London Bridge

Η γέφυρα του Λονδίνου παραμένει κλειστή και στις δύο κατευθύνσεις. Μέχρι στιγμής, παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς που ακούστηκαν κοντά σε νοσοκομείο που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Σύμφωνα με την Evening Standard, οι τραυματίες δέχθηκαν μαχαιριές. Δημοσιογράφος του BBC που έτυχε να βρίσκεται στη Γέφυρα του Λονδίνου την ώρα του περιστατικού (περίπου στις 16.00 ώρς Ελλάδας) περιέγραψε ότι οι ένοπλοι πυροβόλησαν τουλάχιστον εναντίον ενός άνδρα. «Βρίσκονταν πολλοί άνθρωποι πάνω στη Γέφυρα που άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι. Δεν μπορούσα να δω καθαρά», είπε, ενώ σημείωσε ότι η αστυνομία έφτασε πολύ γρήγορα στο σημείο και απέκλεισε την περιοχή. Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει στο BBC ότι φορούσε γιλέκο και έβγαλε το μπουφάν του.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Metro, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν έναν άνδρα να κρατά μαχαίρι, προτού δεχθεί πυρά από την αστυνομία . Εκπρόσωπος από το Σίτι του Λονδίνου δήλωσε ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει καμία πληροφορία σε αυτό το στάδιο». .

Δημοσιογράφος του BBC δήλωσε : «Όταν βρισκόμασταν στην γέφυρα, υπήρχε κάποιος ξαπλωμένος στο έδαφος πάνω στο πεζοδρόμιο που είναι η γέφυρα».

Αστυνομικά αυτοκίνητα και λεωφορεία στη γέφυρα, όπως και ένα φορτηγό

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα και λεωφορεία στη γέφυρα και ένα φορτηγό να καταλαμβάνει περισσότερες από μία λωρίδες.

Η Γέφυρα του Λονδίνου ήταν το σημείο μιας επίθεσης τον Ιούνιο του 2017 όταν τρεις τζιχαντιστές έπεσαν με το φορτηγάκι τους πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους περαστικούς στη γύρω περιοχή σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Βρετανία μείωσε το επίπεδο απειλής για τρομοκρατία στο «σημαντικό» από «σοβαρό», το χαμηλότερο από το 2014.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση