HomeΕΛΛΑΔΑΟ Σταϊκούρας «ξηλώνει» την διοίκηση της Folli Follie

Ο Σταϊκούρας «ξηλώνει» την διοίκηση της Folli Follie

Με τροπολογία στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τροπολογία με την οποία θα μπορέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να παρεμβαίνει, σε έκτακτες περιπτώσεις, όταν διαπιστώνονται φαινόμενα εταιρειών που δεν συμμορφώνονται με υποχρεώσεις της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς κατέθεσε ο υπουργός οικονομικών «φωτογραφίζοντας τη διοίκηση της Folli Follie.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε ως παράδειγμα «διαστρέβλωσης και εμπαιγμού του πλαισίου» την εταιρεία Folli Follie και τη διοίκησή της.

Η τροπολογία «στοχεύει στην προσπάθεια της εύρυθμης λειτουργίας και αξιοπιστίας της αγοράς και της υπεράσπισης των συμφερόντων των επενδυτών και της οικονομίας», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Εξηγώντας περαιτέρω τη ρύθμιση υπογράμμισε ότι μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα μπορεί να ζητά από εισηγμένη εταιρεία τη σύγκλιση γενικής συνέλευσης με τρόπο ανάλογο με αυτό που συμβαίνει για τους μετόχους μειοψηφίας και τον ελεγκτή ανωνύμου εταιρείας.

«Προβλέπεται αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να μπορεί να ζητά, είτε όταν η Γενική Συνέλευση δεν συγκαλείτε, είτε όταν σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την άσκηση της διακριτικής ευχέρειας της πρώτης παραγράφου, δεν ασκείται διοίκηση, τον διορισμό προσωρινής διοίκησης σύμφωνα με το άρθρο 69 του Αστικού Κώδικα», αναφέρει χαρακτηριστικά η τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Οικονομικών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση