HomeΕΛΛΑΔΑΟργή και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη: Έλεος, ξεπέρασε κάθε όριο

Οργή και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη: Έλεος, ξεπέρασε κάθε όριο

Δέχεται ομαδικά πυρά μετά την αήθη επίθεση στην Αγαπηδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον μάστορα του φαίνεται να βρήκε ο Παύλος Πολάκης. Προς μεγάλη του έκπληξη, τα πυρρά από τα οποία βάλλεται είναι φιλικά… Δεν ανήκουν στους “πουλημένους, ταξικούς εχθρούς”, όπως συστηματικά χαρακτήριζε ο ίδιος οποιονδήποτε εξέφραζε αντίθετη γνώμη από εκείνον ή ασκούσε στοιχειώδη κριτική στα πεπραγμένα του. Ποιος, άλλωστε, να το φανταζόταν ότι ύστερα από όσα έχει κατά καιρούς πράξει και από όσα έχει πει θα “έβγαζε από τα ρούχα τους συντρόφους του, εξαιτίας μία διαδικτυακής επίθεσης στο πρόσωπο της Ειρήνης Αγαπηδάκη. Και, όμως, η κατά πολλούς απαράδεκτη ανάρτησή του εναντίον της, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, κοινό μυστικό αποτελεί ότι ο Παύλος Πολάκης είχε ενοχλήσει πολλάκις τους ομοϊδεάτες του, οι οποίοι σε αντίθεση με εκείνον ένιωθαν ότι προέρχονται από τα σπάργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον “αψύ Κρητικό”, όπως αρέσκεται να αποκαλείται ο πρώην υπουργός Υγείας, τον αντιμετώπιζαν λίγο πολύ ως ξένο σώμα, αλλά κυρίως αγαπημένο παιδί του προέδρου, ο οποίος του δικαιολογούσε τα πάντα. Τα πράγματα, όμως, έχουν αλλάξει. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο στενός πυρήνας των συνεργατών του μετακόμισαν εκτός Μεγάρου Μαξίμου και πλέον βρίσκονται στην Κουμουνδούρου. Από εκεί πασχίζουν να κρατήσουν τα ηνία του κόμματος, αλλά η φαγωμάρα και η εσωκομματική αντιπολίτευση φουντώνει. Υπό αυτό το κλίμα, η παρέμβαση/απάντηση του Πολάκη δεν κάθισε καλά…

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real 97,8 και κληθείς να σχολιάσει σχετικά, κράτησε αποστάσεις από τον βουλευτή Χανίων λέγοντας πως όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν εκφράζονται δημόσια, ειδικά σε τέτοια ζητήματα και ζήτησε περισσότερη σοβαρότητα.

«Νομίζω απαιτείται από όλους μας μεγάλη σοβαρότητα, αυτό αφορά προφανώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί και πέρα βεβαίως νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία. Η κ. Αγαπηδάκη έκανε μια καριέρα στα social media τα προηγούμενα χρόνια με υβρεολόγια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του. Νομίζω είναι ένα ζήτημα στο οποίο και η στάση του Πρωθυπουργού να την επιβραβεύσει αναθέτοντας της έναν τόσο ευαίσθητο τομέα προκαλεί πολλά ερωτηματικά» ήταν τα λόγια του κ. Χαρίτση

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Κουμουνδούρου είναι η αντίδραση του Πάνου Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στέλεχος με μεγάλα ερείσματα στο κόμμα, περιέλαβε τον Πολάκη, σηματοδοτώντας ότι η ανοχή προς το πρόσωπό του εφτασε στο τέλος της. Συγκεκριμένα, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως είναι «αδιανόητο να «ψυχιατρικοποιούν» κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση». «Μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να «ψυχιατρικοποιούν» κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας», έγραψε.

Πολλά είναι και τα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δραστηριοποιούνται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, τα οποία έχουν εκφράσει ανοιχτά τη δυσφορία τους προς το πρόσωπό του. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Τάσου Κορωνάκη στο Facebook. «Έλεος πια. Δεν είναι θέμα στυλ, ευγένειας, τρόπου, τοπικής ιδιορρυθμίας ή δεν ξέρω τι άλλο. Ο Παύλος Πολάκης ξεπερνάει για άλλη μια φορά κάθε όριο στον δημόσιο διάλογο κάνοντας πολιτική με σεξιστικά σχόλια, «φεισμπουκικες ψυχιατρικές διαγνώσεις» και φτάνει να ζητάει «μακρά νοσηλεία σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα». Αν δεν ντρέπεται ο ίδιος ως γιατρός και πρώην υπουργός υγείας, τους ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, αν δεν άκουσε για την αποασυλοποίηση και δεν του λένε κάτι η μάχη για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και οι αγώνες ενάντια στο στίγμα, πρέπει όσοι και όσες πιστεύουν σε ένα διαφορετικό αξιακό κώδικα να καταδικάσουν τις δηλώσεις του απερίφραστα, δημόσια και χωρίς μισόλογα. #φτάνειπια».

Ο χορός των αντιδράσεων αναμένεται να συνεχιστεί. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία θα καταδικάζονται τα γραφόμενα του πρώην αναπληρωτή υπουργού.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση