Μικρές ζημιές καταγράφηκαν από τον μεγάλο σεισμό έντασης 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε και τα Χανιά.

Σύμφωνα με την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι αρχές ευτυχώς υπήρξαν μικροπροβλήματα που εστιάζονται κυρίως στην περιοχή της Κισσάμου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Κουρουπάκης, τόνισε πως μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ζημιές στο κτίριο της Οικονομικής Εφορίας Χανιών όπου έπεσαν σοβάδες ενώ την ίδια ώρα ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης επεσήμανε πως έχουν αναφερθεί πτώση σοβάδων και στο λύκειο της περιοχής.

«Η αποτίμηση από το σεισμό είναι μέχρι στιγμής κάποιες μικρές ζημιές – όπως πτώση σοβάδων – στο λύκειο Κισσάμου ενώ έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και σε κάποια ερειπωμένα κτίρια στο δήμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάκης.

Έκλεισαν προληπτικά τα σχολεία

Κλειστά με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου, λόγω του σεισμού.

sxoleio-kissamos

«Έβγαλα την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία σήμερα προληπτικούς λόγους προς αποφυγή πανικού σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και για περίπτωση επικείμενων μετασεισμών», επεσήμανε ο κ. Μυλωνάκης.

Με ασφάλεια βγήκαν οι μαθητές από τα σχολεία (φώτο zarpanews.gr)
Με ασφάλεια βγήκαν οι μαθητές από τα σχολεία (φώτο zarpanews.gr)

Κανονικά το μάθημα στην υπόλοιπη Κρήτη

Κανονικά γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία του νησιού καθώς δεν καταγράφηκε κάποιο πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει το κτιριακό.

Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους, καθώς μετά την εκδήλωση του σεισμού, δόθηκε η οδηγία από του καθηγητές να παραμείνουν στις αυλές για λόγους ασφαλείας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, μιλώντας στο cretapost τόνισε ότι «έγινε έλεγχος από τις ειδικές ομάδες που έχουν συσταθεί σε κάθε σχολείο και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα».

Έτσι οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο και θα ολοκληρώσουν κανονικά τα μαθήματα τους.

Η στιγμή του σεισμού έτσι όπως καταγράφηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ο γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Χαράλαμπος Φασουλάς ανήρτησε το σεισμογράφημα του σεισμού αλλά και το βίντεο την ώρα που ο σεισμός ήταν σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Το σεισμογράφημα του σεισμού που μας έπληξε πριν λίγο, μεγέθους περίπου 6,1 R. Ο σεισμός λόγο βάθους (55 χιλμ.) φαίνεται ότι έγινε κοντά στο όριο των δυο πλακών και γι αυτό ίσως θα πρέπει να περιμένουμε και κάποιους μετασεισμούς. Σιγουρα πρέπει να περιμένουμε ακόμα κάποιες ώρες για να δουμε πως θα εξελιχθεί».

seismos

Διαφήμιση
Διαφήμιση