HomeΚΡΗΤΗ«Άμεσες ενέργειες για την λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας »

«Άμεσες ενέργειες για την λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας »

Ερώτηση Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά άμεσες ενέργειες για την λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας .

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Αυτή τη στιγμή, σε όλη τη χώρα λειτουργούν 557 κλίνες ΜΕΘ και 80 παραμένουν κλειστές, παρόλο που είναι πλήρως εξοπλισμένες, λόγω έλλειψης προσωπικού, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Σε τακτά διαστήματα μειώνονται περαιτέρω οι ανοιχτές κλίνες, με εσωτερικές αποφάσεις των Εντατικολόγων και της διοίκησης των νοσοκομείων, καθώς οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι μεγάλες.

Μάλιστα, με βάση τα διεθνή στάνταρντ θα έπρεπε να λειτουργούν 3.500 σε όλη τη χώρα.

Η Κρήτη έχει πάνω από  2.000 Νοσοκομειακές κλίνες και πληθυσμό 621.000 κατοίκους και διαθέτει μόλις 42 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι σε όλη τη χώρα λειτουργούν 157 πιστοποιημένες κλίνες σε μονάδες αυξημένης φροντίδας, αντί για 7.000 ενώ αν υπήρχαν αρκετές κλίνες ΜΑΦ, τότε θα μειώνονταν κατά πολύ οι ημέρες νοσηλείας ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και θα υπήρχαν μικρότερες λίστες αναμονής

Επειδή καμία σχεδόν ΜΕΘ από όσες λειτουργούν στα νοσοκομεία δεν διαθέτει επαρκή στελέχωση ενώ μάλιστα κάποιες «λειτουργούν» ακόμη και με 1 νοσηλευτή ανά βάρδια

Επειδή όσον αφορά τον ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό είναι πεπαλαιωμένος.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό και την πλήρη λειτουργία  όλων των ΜΕΘ;»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση