Τουλάχιστον 6 νεκροί, και πάνω από 300 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερα τα ξημερώματα στην Αλβανία.

Τα αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, όπως αναφέρει η Corriere dela Serra μιλούν για 6 νεκρούς και πάνω από 325 τραυματίες. Οπως αναφέρουν, δεκάδες άτομα καταφθάνουν στα νοσοκομεία με κατάγματα και άλλους τραυματισμούς.

Albania Earthquake

Εντωμεταξύ, κτίρια έχουν καταρρεύσει και εκατοντάδες έχουν υποστεί ζημιές. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός δείχνει ότι ο σεισμός προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια. Πολλά κτίρια κατέρρευσαν στο Δυρράχιο, συμπεριλαμβανομένου ενός τριώροφου ξενοδοχείου.

Τα τρία πρώτα θύματα είναι κάτοικοι του Κούρμπιν, βόρεια των Τιράνων, όπου ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του όταν πανικοβλήθηκε και πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, ενώ άλλες δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές κάτω από τα ερείπια κτιρίων. Το τέταρτο θύμα είναι ένας άνδρας που βρέθηκε κάτω από τα χαλάσματα ενός κτιρίου στην πόλη του Δυρραχίου. Άλλα δύο άτομα βρέθηκαν νερά κάτω από τα συντρίμμια.

Albania Earthquake

Κτίρια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα από το σεισμό στην Αλβανία

Οι μαρτυρίες για τη στιγμή του σεισμού και αυτές που ακολούθησαν είναι σοκαριστικές. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους: Κτίρια ισοπεδώθηκαν σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα, και αμέτρητα άλλα υπέστησαν ζημιές. Ο σεισμός έπιασε στον ύπνο τους κατοίκους της Αλβανίας και πολλοί ήταν αυτοί, στις πόλεις κοντά στο επίκεντρο που άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι στους δρόμους.

seismos

Σημειώνεται ότι αυτός είναι ο δεύτερος μεγάλος σεισμός που γίνεται στην Αλβανία μέσα στον χρόνο. Στις 21 Σεπτεμβρίου, σεισμός 5,6 Ρίχτερ είχε προκαλέσει ζημιές σε περίπου 500 σπίτια και καταστρέφοντας ολοσχερώς κάποια από αυτά.

Albania Earthquake

Η σημερινή δόνηση είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Δυρράχιο, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:54 και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Ινστιτούτο, η δόνηση ήταν μεγέθους 6,4 Ρίχτερ, με άλλες πηγές να κάνουν λόγο για 6,3 Ρίχτερ, ενώ αρχικά είχε μετρηθεί 6,6 Ρίχτερ.

Εικόνες: Η Αλβανία μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ

Σε αρκετές περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες. Στους δρόμους επικρατεί κομφούζιο, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Εντι Ράμα μετέβη στο Δυρράχιο, που επλήγη περισσότερο. Στις 07:03 το πρωί της Τρίτης καταγράφηκε μετασεισμός 5,4 βαθμών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση