HomeHL-9Καταδικάστηκε ο 48χρονος για τον εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ

Καταδικάστηκε ο 48χρονος για τον εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ

Αθώος ο δεύτερος κατηγορούμενος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην καταδίκη του 48χρονου Ρεθυμνιώτη για τον εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο προχώρησε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. Το Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία αθώο τον δεύτερο κατηγορούμενο για την ίδια υπόθεση.

Ο 48χρονος, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών για τον εμπρησμό και την φθορά ξένης ιδιοκτησίας στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μεταβολή της Κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα εφόσον δεν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή.

Ο έτερος ρεθυμνιώτης, αθωώθηκε για την κατηγορία της συνέργειας στην πράξη αφού δεν προέκυψε η οποιαδήποτε συμμετοχή και γνώση του σε αυτήν.

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Σεπτέμβρη του 2017. Τότε τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ζυμβρακάκη στο Ρέθυμνο είχαν καταστραφεί από πυρκαγιά που προκλήθηκε από εύφλεκτο υλικό (βενζίνη) που ρίχθηκαν μέσα σε αυτό που αφού οι δράστες πρώτα είχαν σπάσει την πόρτα της εισόδου.

Αφού εξέτασε υλικό από τις κάμερες που υπήρχαν στη γύρω περιοχή η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα αποδίδοντας τους κατηγορίες για εμπρησμό από πρόθεση.

Ο 47χρονος στην απολογία του ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό σημειώνοντας πως το έκανε σε μια δύσκολη στιγμή για τον ίδιο, αλλά και σε συναισθηματική φόρτιση καθώς εκείνες τις ημέρες γίνονταν πλειστηριασμοί επιχειρήσεων στο Ρέθυμνο. Σημείωσε επίσης πως μέριμνα του ήταν η φωτιά να μην απειλήσει περιουσίες ή ανθρώπινες ζωές. Ο δεύτερος κατηγορούμενος από την πλευρά του σημείωσε ότι βρέθηκε στο εδώλιο, καθώς ήταν πάνω σε μηχανή με τον 47χρονο λίγο πριν τον εμπρησμό χωρίς ο ίδιος να έχει καμία σχέση με την πράξη αυτή.

goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση