HomeΕΛΛΑΔΑΕΔΕ για το αλλεργικό σοκ που υπέστη 29χρονη από αντιβίωση μετά τον τοκετό

ΕΔΕ για το αλλεργικό σοκ που υπέστη 29χρονη από αντιβίωση μετά τον τοκετό

Στην Κατερίνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ στο νοσοκομείο Κατερίνης έδωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά το περιστατικό με την 29χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Ιπποκρατείου» Θεσσαλονίκης. Μετά τον τοκετό, στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης, της χορηγήθηκε αντιβίωση στην οποία όμως είναι αλλεργική. Ετσι, υπέστη αλλεργικό σοκ και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η 29χρονη έχει υποστεί εγκεφαλικό οίδημα- λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο- και θα υποστεί σε νέα μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτό έχει υποχωρήσει.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, έδωσε εντολή στον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν με το αλλεργικό σοκ. Με τη σειρά του, ο κ. Μπογιατζίδης επικοινώνησε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ για το περιστατικό στον διευθυντή χειρουργικής του ΤΕΠ του νοσοκομείου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση