HomeCity Guide«Stand Up Chemistry!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

«Stand Up Chemistry!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μία διαδραστική κωμωδία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

To Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο χημικός – ηθοποιός Δρ. Γιάννης Γουλές παρουσιάζουν την εκπαιδευτική – διαδραστική παράσταση «Stand Up Chemistry» το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:00 και στις 13:00. Η πρώτη παράσταση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές από Γ’ έως και Στ’ Δημοτικού και η δεύτερη σε μαθητές Γυμνασίου.

Συνδέεται η μάθηση με την ψυχαγωγία, τo stand up comedy με τις φυσικές επιστήμες; Την απάντηση δίνει η διαδραστική παράσταση για τις φυσικές επιστήμες «Stand Up Chemistry». Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά, εξοικειώνονται με την πειραματική μεθοδολογία, τα εργαστηριακά όργανα και υλικά, ενώ παράλληλα καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: Τι σχέση έχουν τα πειράματα χημείας με τις ανθρώπινες σχέσεις;

H παράσταση περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες με επίκεντρο τις φυσικές επιστήμες, πειράματα χημείας και θεατρικό έργο. Τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας.

Απαριθμεί 220 συνεργασίες με σχολικές μονάδες, με επωφελούμενους 16.000 μαθητές/τριες και 1.000 εκπαιδευτικούς. Στόχος της είναι οι φυσικές επιστήμες να γίνουν προσιτές σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως σχολικών επιδόσεων ή μαθησιακών δυσκολιών.

Κείμενο – παρουσίαση: Δρ. Γιάννη Γουλές

Παιδαγωγική επιμέλεια: Ναταλία Λύτρα, MSc

Παραστάσεις _Σάββατο 07 Δεκεμβρίου 2019

11:00 – 12:00 : για μαθητές-τριες Γ’ έως Στ’ Δημοτικού

13:00 – 14:00 : για μαθητές-τριες Γυμνασίου

Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2810-393630!

Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ / άτομο (συμπεριλαμβάνεται και η περιήγηση στις εκθέσεις του Μουσείου)

Διαφήμιση
Διαφήμιση