HomeHL-9Η Κρήτη λέει «ΟΧΙ στη ΒΙΑ κατά των Γυναικών»

Η Κρήτη λέει «ΟΧΙ στη ΒΙΑ κατά των Γυναικών»

Ο Δήμος Μαλεβιζίου συμμετέχει στην κοινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Μαλεβιζίου στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών,  συμμετέχει ενεργά στην κοινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης των Δήμων της Κρήτης.  Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το φαινόμενο της έμφυλης βίας. Στην κατεύθυνση αυτή σήμερα 25 Νοεμβρίου ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου διανέμει προωθητικό υλικό στην πλατεία Μιχαήλ Κατσαμάνη, μπροστά από το Δημαρχείο, στο Γάζι, καθώς και σε καταστήματα εστίασης.

Η Κρήτη λέει «ΟΧΙ στη ΒΙΑ  κατά των Γυναικών» – Κοινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης

Επειδή το νησί μας, δεν αποτελεί εξαίρεση, ως προς το φαινόμενο αυτό, ο Δήμος Μαλεβιζίου ανταποκρίθηκε στην έγγραφη πρόσκληση – πρόταση του  Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης (καμπάνια) των συμπολιτών μας, ώστε να φτάσει και στο τελευταίο χωριό του νησιού μας, το μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Στην καμπάνια ανταποκρίθηκαν και συμμετέχουν οι Δήμοι Χανίων, Ρεθύμνης, Αγίου Νικολάου, καθώς και οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Αρχανών – Αστερουσίων, Μαλεβιζίου,  Μινώα Πεδιάδος,  Φαιστού και Χερσονήσου, με τη δημοσίευση κοινού Δελτίου Τύπου και την προβολή κοινών ραδιοτηλεοπτικών spot της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, από όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε., κατά τη διάρκεια της 25ης Νοεμβρίου και σε τακτά χρονικά διαστήματα , αναγνωρίζοντας το σημαντικό τους ρόλο.

Ελπίζουμε η 25η Νοεμβρίου να αποτελέσει το έναυσμα για την προστασία των θυμάτων βίας. Σε κάθε περίπτωση, ας μην ξεχνάμε ότι η Βία κατά των Γυναικών συνιστά εγκληματική συμπεριφορά και η καταπολέμησή της είναι ευθύνη όλων μας.

Τα ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα, που αφορούν στην κοινωνική ευαισθητοποίηση ενάντια στη βία κατά των γυναικών είναι:

https://youtu.be/wHd5UTpQpJA (τηλεοπτικό Σποτ της ΓΓΙΦ για την βία κατά των γυναικών_ Μάρτιος 2019, διάρκεια 0:40’)

https://youtu.be/NisqXS59OZI (ραδιοφωνικό spot για την βία κατά των γυναικών | Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, Ιούλιος 2019, διάρκεια 0:40’)

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση