HomeΚΡΗΤΗ«Κρήτη: Ένας παραδεισένιος τόπος» από τη Κίνα με στήριξη της Deltanet

«Κρήτη: Ένας παραδεισένιος τόπος» από τη Κίνα με στήριξη της Deltanet

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πρωτότυπο και υψηλής αισθητικής  ντοκυμαντέρ, που αναδεικνύει τις ομορφιές της Κρήτης, γυρίστηκε πρόσφατα  με τον τίτλο “CRETE: A PARADISE LAND”, προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Κινέζων τουριστών και να προβάλλει το νησί  στην Κίνα, μια χώρα με τεράστια ανάπτυξη και πολύ ισχυρή οικονομία.

Την πρωτοβουλία είχε το Κέντρο Πολιτισμού και Πράσινου Τουρισμού  “ORFEUS”  – ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ, της  ηθοποιού Μαρίας  Γ. Τζομπανάκη. Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη στήριξη και ανάδειξη της Κρήτης και του πολιτισμού της, η κ. Τζομπανάκη επισκέφθηκε την Κίνα και σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο της Σαγκάης, συμφώνησε με το κινέζικο Δορυφορικό κανάλι  HUBEI TV τη συμπαραγωγή του ντοκυμαντέρ.

Η ομάδα του συνεργείου, με τους πέντε Κινέζους εκπροσώπους του καναλιού και τον Έλληνα σκηνοθέτη Αυρήλιο Καρακώστα, έμεινε στην Κρήτη από 31 Μαΐου ως στις 8 Ιουνίου και ακολουθώντας ένα πλούσιο και περιεκτικό πρόγραμμα, πραγματοποίησε γυρίσματα σε ολόκληρο το νησί.

Στο ντοκυμαντέρ παρουσιάζεται η γεωφυσική ομορφιά του νησιού, το ελκυστικό του κλίμα, η τεράστια ποικιλία φυσικού πλούτου, η πληθώρα ιστορικών μνημείων, τα έθιμα των Κρητών, η μοναδική φιλοξενία τους, οι παροχές των εξελιγμένων υπηρεσιών του στον τομέα του Τουρισμού, καθώς και εξαγώγιμα προϊόντα, όπως το Ελαιόλαδο και το Κρασί .

Η κ. Τζομπανάκη  συνόδευσε το  συνεργείο, επιμελήθηκε το σενάριο, την επιλογή του τόπου και των ανθρώπων  και συμπαρουσίασε την ταινία με στόχο την ανάδειξη της Κρήτης μέσα από την κουλτούρα της, την φύση και τα προϊόντα της.

Η εταιρεία Deltanet Travel του Μιχάλη Βαμιεδάκη, της οποίας βασική προτεραιότητα είναι η διασύνδεση του Τουρισμού με τον Πολιτισμό και τον αγροτικό τομέα καθώς και η ανάδειξη νέων αγορών, στηρίζει με ενθουσιασμό κάθε προσπάθεια που  στοχεύει  στην προβολή  της Κρήτης σε διεθνές επίπεδο. Η  συγκεκριμένη στήριξη της Deltanet Travel εντάσσεται στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό  για περαιτέρω συνεργασία με την Κίνα από την οποία αναμένονται σύντομα σημαντικά οφέλη για την οικονομία του νησιού.

Για το λόγο αυτό εξασφάλισε  στο συνεργείο  τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των γυρισμάτων: Διαμονή στην Κρήτη (Grecotel Leoniki Residence, Aldemar Royal Mare) και στην Αθήνα (Athens Ledra Hotel), όλες τις απαραίτητες αεροπορικές και χερσαίες μετακινήσεις καθώς και ειδική μεταφράστρια καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του συνεργείου στην Κρήτη.

Η ταινία, που βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ, θα έχει ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης  που στάθηκε αποτελεσματικά στο πλευρό του Κέντρου Πολιτισμού “ORFEUS”.

KINA TAINIA2 KINA TAINIA1 KINA TAINIA

Διαφήμιση
Διαφήμιση