HomeΚΡΗΤΗΑκυρώνεται η δεύτερη ημέρα σεμιναρίου διευθυντών

Ακυρώνεται η δεύτερη ημέρα σεμιναρίου διευθυντών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για τη μη ολοκλήρωση της αυτοαξιολόγησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

Σήμερα παρευρέθηκε στο χώρο του σεμιναρίου ο Υπεύθυνος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος της επιτροπής που έχει την αρμοδιότητα προγραμματισμού και διεξαγωγής του σεμιναρίου κ. Κριτσωτάκης Εμμανουήλ.

Αφού κάλεσε τους Διευθυντές που παρευρίσκονταν έξω από το χώρο του σεμιναρίου και ήταν οι ίδιοι που προσήλθαν και χθες (6-7) ,να εισέλθουν στο χώρο του σεμιναρίου απέφυγε επιδεικτικά το Δημόσιο Διάλογο. Δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε υποβάλλει δημόσια εδώ και μέρες όπως .

-Είναι παιδαγωγικά αποδεκτό να προγραμματίζονται τα σεμινάρια σε περίοδο εξετάσεων των μαθητών και μάλιστα Πανελληνίων για τα ΕΠΑΛ χθες, με τους διευθυντές απόντες από τα σχολεία τους;

-Με δεδομένη την αντίδραση του κλάδου και την εξαγγελία απεργιών πόσο σκέφτηκαν την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων των παιδιών όταν  προγραμμάτισαν να υλοποιηθούν τα σεμινάρια αυτά σε χώρους σχολείων εν λειτουργία ;

-Αμείβεται και πόσο η επιτροπή αυτή ; Αν ναι θα πληρωθεί και για τα σεμινάρια που ακυρώθηκαν; Έχουν μερίδιο από τα 8-10 εκατομμύρια ευρώ που κατασπαταλώνται για την αξιολόγηση όταν υπάρχουν βασικές ανάγκες σήμερα;

Παρά την καθημερινή πλέον διατύπωση του αιτήματός μας για ακύρωση των σεμιναρίων- παρωδία λόγω της ακύρωσής τους στην πράξη αλλά και των εξετάσεων των παιδιών στα σχολεία που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, η διοίκηση διατηρεί αδιάλλακτη στάση και επιμένει.

Επιμένει ,με δεδομένη την άρνηση του κλάδου, τις αρνητικές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία  αλλά και την άρνηση  των ίδιων των Διευθυντών ,αφού από τους 58 διευθυντές που είχαν καλέσει να συμμετέχουν στα σεμινάρια για  τις τρείς ομάδες  παρευρέθηκαν μέσα στο χώρο των σεμιναρίων περίπου 10.

Το σεμινάριο των διευθυντών της 3ης ομάδας ακυρώθηκε και τη Δεύτερη Μέρα με την δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση  του ΔΣ της ΕΛΜΕ και των συναδέλφων, που παρευρέθηκαν στον χώρο του σεμιναρίου. Είχαμε δε την τιμή την ακύρωση του σεμιναρίου να εξαγγείλει ο Υπεύθυνος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης κ.Κριτσωτάκης .

Έπειτα από τη δυναμική αντίδραση του κλάδου και την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Διευθυντών να συμμετέχουν στα υψηλού κόστους σεμινάρια –παρωδία το Ι.Ε.Π με έγγραφό του ζητά την «υλοποίηση της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης στο Πλαίσιο Β’ κύκλου επιμόρφωσης των στελεχών εκπαίδευσης».

Μόνο κίνηση πανικού και ήττας μπορεί να θεωρηθεί αυτό το εναλλακτικό σχέδιο του κλεφτοπόλεμου που έχει ξεκινήσει η ηγεσία του Υπουργείου με τους εκπαιδευτικούς .Το Υπουργείο συνεχίζει να εφαρμόζει πρακτικές αυταρχικές , παράνομες και απαράδεκτες για την εκπαιδευτική διαδικασία .

Μετά την απόφαση Υπουργού να αναθέσει υποχρεωτικά ,να επιστρατεύσει ουσιαστικά, για ακόμη μία φορά τους εκπαιδευτικούς αφού είχε προηγηθεί η απόρριψη της αυτό-αξιολόγησης  από τους συναδέλφους με τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων , έρχεται τώρα το ΙΕΠ να αποφασίσει ότι μπορεί να υλοποιήσει τα σεμινάρια με μια διαδικασία «επιμόρφωσης» εξ’ αποστάσεως !! Η επόμενη κίνηση ματ θα είναι πιθανότητα σεμινάρια κατ’ οίκον.

Οι εκπαιδευτικοί αποφασιστικά ,συγκροτημένα και συντονισμένα θα αποφασίσουν πώς θα αντιπαλέψουν και αυτή την απαράδεκτη προσπάθεια   του ΙΕΠ.  Επισημαίνουμε ότι το ΙΕΠ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιβάλλει διοικητικά να πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια αυτά . Είναι επιστημονικός φορέας του Υπουργείου παιδείας . Είναι σίγουρο ότι θα ασκηθούν πιέσεις , σύνηθες φαινόμενο πια, στους Διευθυντές να συμμετέχουν σε μία ακόμη διαδικασία παρωδία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η απόφαση για τα εξ αποστάσεως σεμινάρια πάρθηκε πριν ακόμη τελειώσουν τα προγραμματισμένα κανονικά σεμινάρια. Γνωρίζουν λοιπόν την απόφαση του κλάδου . Λειτουργούν σε κατάσταση απόγνωσης και πανικού.

Θεωρούμε  απαράδεκτη και αντισυναδελφική τη στάση κάποιων διευθυντών σχολικών μονάδων του Ηρακλείου που με τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια αυτά ουσιαστικά βάζουν πλάτη στην προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να γονατίσει τον κλάδο .

Συνεχίζουμε και τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23/06/2014

4ο ΤΜΗΜΑ

1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

με την ίδια αποφασιστικότητα και ένταση

Καλούμε όλους τους διευθυντές να δηλώσουν απεργία και να συνταχθούν με τον κλάδο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους έξω από το 1Ο ΕΠΑΛ.

ΟΛΕΣ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση