Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ που έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Κρήτη, μέχρι το απόγευμα η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τις βραδινές ώρες η δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια.

Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες προβλέπονται στην Κρήτη και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Ο άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ ενώ βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει πού  «xτυπάει» η κακοκαιρία :

meteo_map

Ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα

Η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που «βάφτισε» τη νέα κακοκαιρία, επισημαίνει ότι  θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στο βίντεο παρουσιάζονται οι προγνωστικοί χάρτες υετού (βροχές/καταιγίδες) του Γηρυόνη, που θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=GlWf1WF0iGU&feature=emb_logo

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο… προειδοποιεί

Με αφορμή την κακοκαιρία που επηρεάζει  και την Κρήτη το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί τους πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση