HomeHL-SportsΣτη λήξη ο Ατρόμητος, 2-1 τον ΟΦΗ

Στη λήξη ο Ατρόμητος, 2-1 τον ΟΦΗ

Μεγάλο τρίποντο για τους «κυανόλευκους», 2-1 τον ΟΦΗ στο Περιστέρι με «χρυσό» σκόρερ τον Γιακουμάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φιλί ζωής για τον Ατρόμητο με λύση από τον πάγκο…

Εκεί που το παιχνίδι πήγαινε για νέα απώλεια για τους Αθηναίους απέναντι στον ΟΦΗ το βράδυ της Κυριακής  ήρθε η αλλαγή του Κορακάκη, ο Κρητικός Γιώργος Γιακουμάκης να πετύχει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων το γκολ της νίκης για την ομάδα του.

Ο Γιακουμάκης βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και με ωραίο τελείωμα πέτυχε το 2-1 χαρίζοντας την τέταρτη νίκη στην ομάδα του με την οποία ανέβηκε στους 14 βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ που έφτασε κοντά στην ισοπαλία, υπέστη τρίτη σερί ήττα παραμένοντας στους 16 πόντους.

Το ματς στο Περιστέρι το περιμέναμε να είναι συναρπαστικό και ήδη από τα πρώτα λεπτά το καταλάβαμε. Όταν στην πρώτη φάση είχαμε γκολ, Μανούσος στο 3’ και τον ΟΦΗ να ισοφαρίζει με ένα πολύ ωραίο τέρμα του Νέιρα. Συν φυσικά το συγκλονιστικό φινάλε με το γκολ της νίκης του Γιακουμάκη.

Το ματς είχε δύο όψεις. Καλύτερη η αθηναϊκή ομάδα στο πρώτο μέρος όπου είχε και διπλό δοκάρι και ευκαιρίες να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο οι ρόλοι άλλαξαν με τον ΟΦΗ να παίρνει τα ηνία, να έχει και εκείνος δοκάρι, αλλά να στερείται αποτελεσματικότητας κάτι που το πλήρωσε στις καθυστερήσεις με το γκολ που δέχτηκε.

Συνολικά το πρώτο μέρος ήταν καλύτερο και ήδη από το 3’ είχαν… κουνηθεί τα δίχτυα. Πιο συγκεκριμένα σε ιδανική επίθεση ο Μανούσος βγήκε μπροστά και με αντίπαλο τον Κουτρουμπή απέφυγε το μαρκάρισμά του στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου με διαγώνιο σουτ.

Η… απάντηση του ΟΦΗ ήταν με το σουτ του Νέιρα στο 14’ να κοντράρει και να απομακρύνεται ο κίνδυνος, όμως στο 21΄οι Κρητικοί έφτασαν στο 1-1. Μετά από ωραία συνεργασία ο Σεμέντο πάσαρε στον Ναμπί και εκείνος από τον άξονα με ωραίο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγερι για το γκολ της ισοφάρισης. Ένα πολύ ωραίο γκολ για τον Άγγλο φορ.

Παρά το 1-1, ο Ατρόμητος πήρε τα ηνία και στο 27’ είχε διπλό οριζόντιο δοκάρι σε μία τριπλή φάση. Όλα ξεκίνησαν από το σουτ του Ρόσα που έδιωξε ο Σωτηρίου, με την μπάλα να φτάνει στον Χαρίση ο οποίος με σέντρα βρήκε τον Ενσικουλού που από κοντά με σουτ την έστειλε στο οριζόντιο. Εν συνεχεία ο Ρόσα έγινε και πάλι αποδέκτης της και με νέο σουτ την έστειλε εκ νέου στην οριζόντια δοκό.

Ήταν φανερό ότι οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα και στο 34’ η κεφαλιά του Γούτα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Τελευταία καλή φάση στο 41’ με τον Γκάλο να περνά την κάθετη στον Ανδρούτσο ο οποίος απέναντι από τον Σωτηρίου δεν σημάδεψε σωστά με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές στο δεύτερο μέρος και αφού απείλησαν στο 51’ με την κεφαλιά του Νέιρα που πέρασε άουτ, στο 52’ έχασαν μοναδική ευκαιρία για το 1-2 όταν ο Νέιρα εκμεταλλεύτηκε λάθος των παικτών του Ατρόμητου και με πάσα βρήκε τον Σεμέδο που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, για να διώξει πάνω στη γραμμή σε κόρνερ ο Γούτας.

Στο 56’ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γούτα, αλλά ήταν ακούσιο, ενώ ο Κορακάκης φρέσκαρε την ομάδα του περνώντας τον Γιακουμάκη στη θέση του Ρόσα, με τον Σίμο να περνά τον Φιγκειρέδο αντί του Μάνου. Ο φορ του Ατρόμητου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα προσπάθησε να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ με ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Σωτηρίου.

Στο 72’ οι Κρητικοί θα μπορούσαν να προηγηθούν με τον Σεμέδο που μέσα στην περιοχή, μετά την κάθετη του Νέιρα, με σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μέγερι. Ο Κορακάκης προχώρησε σε δεύτερη αλλαγή με τον Βέλλιο αντί του Ανδρούτσου και λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του έκανε το σουτ από κοντά με την μπάλα να περνά άουτ.

Το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού με τον ΟΦΗ να προσέχει και την άμυνα να βγαίνει και στις αντεπιθέσεις, ενώ ο Ατρόμητος έψαχνε με νύχια και με δόντια το γκολ που θα του έδινε προβάδισμα.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στάικος που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή για να διώξει δύσκολα ο Μέγερι, πριν φτάσουμε στο πέμπτο λεπτό του εξτρά χρόνου όταν ο Ουμπίντες με ωραίο κατέβασμα πάσαρε στον Ενσικουλού ο οποίος από τα αριστερά έκανε το γύρισμα στο πρώτο δοκάρι εκεί που πετάχτηκε ο Γιακουμάκης για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Από τους νικητές ξεχώρισαν ο σκόρερ Γιακουμάκης, ο Ενσικουλού, ο πανταχού παρών Ρισβάνης, αλλά και ο Χαρίσης. Για τους ηττημένους καλό παιχνίδι έκανε ο Ναμπί, αλλά και οι Νέιρα, Σεμέντο.

Κίτρινες: 17’ Ενσικουλού, 68’ Γκάλο, 78’ Ρισβάνης, 89’ Γούτας – 43’ Νέιρα, 48’ Μαρινάκης.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας), Βοηθοί: Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας), Δίπλαρης (Καρδίτσας), 4ος: Καδδάς (Αχαΐας), VAR: Φωτιάς (Πέλλας), ΑVAR: Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης – Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Μέγιερι, Γκάλο, Ταλόχα, Ρισβάνης, Γούτας, Χαρίσης, Μπαένα, Ανδρούτσος (72′ Βέλλιος), Ενσικουλού, Ρόσα (61′ Γιακουμάκης), Μανούσος (84′ Ούμπιντες).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Σακόρ, Κουτρουμπής, Νέιρα, Μάνος (65′ Φιγκεϊρέντο), Ναμπί (87′ Στάικος), Σεμέδο (90+4′ Σόουζα), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Μπράουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση