HomeHL-GreeceΑγωνία για 29χρονη λεχώνα από την Κατερίνη

Αγωνία για 29χρονη λεχώνα από την Κατερίνη

Χαροπαλεύει στη ΜΕΘ έπειτα από ανακοπή καρδιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ώρες αγωνίας περνούν συγγενείς και φίλοι μίας 29χρονης λεχώνας από την Κατερίνη, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα υπέστη ανακοπή καρδιάς έπειτα από την χορήγηση αντιβίωσης, στην οποία ήταν αλλεργική, μετά τον τοκετό και η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, η γυναίκα γέννησε στο νοσοκομείο Κατερίνης και λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο, στο οποίο όμως ήταν αλλεργική.

Μέσα σε λίγη ώρα, ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην εντατική. Στη συνέχεια, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο που της χορηγήθηκε.

Η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοδούλου τόνισε στον ιστότοπο ότι «η κοπέλα αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη κατάσταση» και το πρωί της Δευτέρας θα περάσει και πάλι από μαγνητικό τομογράφο για να διαπιστωθεί εάν έχει υποχωρήσει το οίδημα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το βρέφος παραμένει στο νοσοκομείο Κατερίνης και είναι καλά στην υγεία του.

Πηγή: GRTimes.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση