HomeCity GuideΣυμβολικές δράσεις για την βία κατά των γυναικών

Συμβολικές δράσεις για την βία κατά των γυναικών

Από τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συμβολικές για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση πολιτών για την βία κατά των γυναικών πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου

  • Συνεργασία με πάνω από 100 επιχειρήσεις εστίασης και καφέ, σε όλη τη Περιφέρεια Κρήτης, στην πόλη, στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου και σε πολλά υποκαταστήματα κεντρικών επιχειρήσεων, διαθέτοντας τους δωρεάν σουπλά, σουβέρ και αφίσες, με σχετικές θεματικές εικόνες και μηνύματα αναφορικά με τη κακοποίηση της γυναίκας, τα οποία είναι χορηγία της εταιρίας Χαλκιαδάκης Α.Ε.
  • Διάθεση, στα καταστήματα «Γρηγόρης», σε αυτοκόλλητα στα οποία θα αναγράφεται η 25η Νοεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών & Κοριτσιών και η Γραμμή SOS 801 11 1600 του φορέα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
  • Κοινή δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την αποτροπή της βίας, στο Δήμο Φαιστού, με ομιλία κοινωνικού επιστήμονα του Συνδέσμου μας.
  • Στο πλαίσιο δράσεων, για την εν λόγω ημέρα, το Δικτύου Φοιτητών ESN Erasmus Student Network, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, στέλεχος του φορέα θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία με θέμα την κακοποίηση των γυναικών.
  • Κατόπιν αιτήματος μας, θα φωταγωγηθεί το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης σε πορτοκαλί, επίσημο χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και Κοριτσιών, όπως έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
  • VIDEO για την ενδο-οικογενειακή/ ενδοσυντροφική βία, συμπαραγωγή της εταιρείας Χαλκιαδάκη Α.Ε. και του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτη TV, με την εθελοντική συμμετοχή της θεατρικής ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, το οποίο θα ανέβει:
  1. Στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης του φορέα και της Χαλκιαδάκη Α.Ε.
  2. Στα Τοπικά ΜΜΕ
  3. Σε οθόνες καταστημάτων της Χαλκιαδάκης Α.Ε.
  4. Σε οθόνες του Διαγνωστικού Κέντρου «Ηρόδοτος»

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

  • Συμμετοχή του Συνδέσμου στην παρουσίαση του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, στο δημοσκόπιο ΔΕΠΑΝΑΛ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση