HomeΕΛΛΑΔΑ«Οχι» λένε οι αστυνομικοί Χίου στην δημιουργία νέας δομής στο νησί

«Οχι» λένε οι αστυνομικοί Χίου στην δημιουργία νέας δομής στο νησί

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου εκφράζουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέας δομής. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της υπάρχουσας Δομής στη ΒΙΑΛ (κοντά στο χ. Χαλκείο), αλλά και τη δημιουργία νέας κλειστής Δομής, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 5.000+

Η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου

«Μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, η Ένωση μας εκφράζει την πλήρη αντίθεση της με την δημιουργία νέας δομής 5000+ ατόμων , δηλαδή μιας δομής σε μέγεθος πόλης.

Τις θεωρητικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης τις ακούμε με προσοχή. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η υλοποίηση τους είναι δύσκολη.

Ως τώρα, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τον επιμέρους σχεδιασμό.

Αναρωτιόμαστε,

  • Οι 5000+ περιορισμένοι άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, πως διαχειρίζονται σε μια κλειστή δομή;
  • Κλειστή δομή σημαίνει κρατούμενοι;
  • Πόσοι αστυνομικοί θα απαιτούνται για την φύλαξη μιας τέτοιας δομής;
  • Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία επιστροφή στην Τουρκία;
  • Τι μας εμποδίζει και δεν ισχύει σήμερα, στην πράξη, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αλλά ευελπιστούμε ότι θα ισχύσει στο μέλλον;

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την αύξηση της ονομαστικής δύναμης οποιασδήποτε δομής από τα 1000 περίπου άτομα στα 5000+ και ίσος παραπάνω».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση