HomeΕΛΛΑΔΑ«Αφήστε τους υπουργούς να κάνουν τη δουλειά τους»

«Αφήστε τους υπουργούς να κάνουν τη δουλειά τους»

Οι βουλευτές ΝΔ που ενοχλούνται από την Λίνα Μενδώνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χώρο και χρόνο στα μέσα ενημέρωσης διεκδικούν βουλευτές της ΝΔ εσχάτως προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η Λίνα Μενδώνη όταν πάει για αυτοψία ή συσκέψεις που έχουν σχέση με το υπουργείο στις περιοχές που εκλέγονται, δεν τους… καλεί να λάβουν μέρος.

Προκαλεί εντύπωση η σπουδή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμου Χαρακόπουλου και Δημήτρη Μαρκόπουλου να κατηγορήσουν δημοσίως τη Λίνα Μενδώνη που δεν τους ενημέρωσε για κάποιες από τις δεκάδες συναντήσεις που πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, και συγκεκριμένα για αυτές που γίνονται στην εκλογική τους περιφέρεια. Καθώς η αλήθεια είναι ότι οι δράσεις, οι ομιλίες, οι ανακοινώσεις που κάνει η Λίνα Μενδώνη προκαλούν το ενδιαφέρον της δημοσιότητας, φαίνεται πως η μη παρουσία δίπλα της του τοπικού βουλευτή φέρνει ενοχλήσεις και χαμένες ευκαιρίες προβολής.

Το ζητούμενο βέβαια είναι ποιο λόγο ακριβώς και ποια αρμοδιότητα έχει ο τοπικός βουλευτής ΝΔ να συνοδεύσει τον υπουργό της κυβέρνησης όταν κάνει αυτοψία για παράδειγμα στο παλιό λατομείο ή τα ναυτικά οχυρά της Σαλαμίνας για να λάβει αποφάσεις που σχετίζονται με τις υποδομές για τη διοργάνωση του εορτασμού για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Διαμαρτύρεται εντόνως ο κύριος Μαρκόπουλος, κάνει συστάσεις στην υπουργό με το έντονο πρόγραμμα, λες και είναι μέρος των υποχρεώσεων που έχουν θεσμικά οι υπουργοί να συνοδεύονται ή και κηδεμονεύονται από τους βουλευτές. Για να φανεί στον ψηφοφόρο ίσως ότι ο τοπικός βουλευτής φέρνει την κυβέρνηση στη γειτονιά τους, ότι καθορίζει την ατζέντα και τη στρατηγική. Για ένα photo opportunity.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, έδωσε τη δική του συμβουλή στην Λίνα Μενδώνης με την επί δέκα έτη θητεία στο υπουργείο Πολιτισμού, το μεγάλο ερευνητικό έργο και τις σημαντικές ανακοινώσεις διεθνώς για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και αρχαιολογίας… «Συμβουλή προς την εξαιρετική εξωκοινοβουλευτική υπουργό κυρία Μενδώνη. Εκτός από τη Λάρισα που δεν ενημέρωσε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο κι άλλους βουλευτές για την επίσκεψη της, καλό θα ήταν να ενημέρωνε κι εμάς της Β Πειραιά στην απροειδοποίητη επίσκεψη της στο νησί της Σαλαμίνας. Εκτός του ότι θα μάθει πολλά για τον αγώνα που δώσαμε να βγει η ΝΔ πρώτη κι αυτοδύναμη (άρα και να γίνει η ίδια υπουργός), θα της δείχναμε και τις ομορφιές του νησιού. Κυρία υπουργέ είμαστε δίπλα σας. Αν φυσικά το θέλετε».

Δεν μπορεί ο βουλευτής να βγάλει φύλλο πορείας για τον υπουργό, δεν μπορεί να απαιτεί το υπουργικό και κυβερνητικό έργο να ορίζεται σε τέτοιο βαθμό από την πελατειακή βάση του κόμματος. Διαφορετικά θα έπρεπε να καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων που εκλέγονται στην συγκεκριμένη περιοχή – για να τελειώνουμε μια και καλή με την παλιά πελατειακή σχέση κυβέρνησης και κόμματος όταν αυτή γίνεται τροχοπέδη για την πορεία του κυβερνητικού έργoυ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κύριος Μαρκόπουλος υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Λίνα Μενδώνη είναι εξωκοινοβουλευτική υπουργός. Μάλιστα τραβώντας το ακόμα παραπέρα, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο βουλευτής «Στη Σαλαμίνα έχουμε πολύ ωραίο ψαράκι. Δεν θα έπρεπε να μας ειδοποιήσει να της δείξουμε το νησί και να ενημερωθούμε για το τι θέλει η υπουργός να κάνει στο νησί; Κακώς η κ. Μενδώνη δεν μας ενημέρωσε, θα μπορούσαμε κι εμείς να την ενημερώσουμε για τα προβλήματα του τόπου. Την τιμώ, ξέρω ότι κάνει καλή δουλειά, γνωρίζω ότι έχει λύσει θέματα, όμως δεν μπορούμε εμείς που δώσαμε τη μάχη να μην ερωτόμαστε ή να μην ασχολούμαστε. Αυτό επισήμανα με τρόπο ευγενικό για να μην επαναληφθεί». Η τελευταία φράση αποτελεί μια σαφή σύσταση και προειδοποιητική βολή μαζί.

Από την πλευρά του ο κύριος Χαρακόπουλος αρκέστηκε σε ένα απλό τουίτ χωρίς προειδοποιήσεις: «Πληροφορήθηκα, δυστυχώς από τα ΜΜΕ, την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στην Λάρισα. Έστω, εκ των υστέρων, εύχομαι να ήταν αποδοτική και να έτυχε της δέουσας φιλοξενίας με τη συνοδεία της». Αν η σκέπη του κόμματος αρχίζει να βαραίνει τόσο τους υπουργούς τότε η επιστροφή στην κανονικότητα θα σημαίνει επιστροφή σε όλες τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος που το νέο επιτελικό κράτος θέλει να ξεπεράσει.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση