HomeΕΛΛΑΔΑΚείμενο των 53+ (Τσακαλώτος κλπ) σε Τσίπρα

Κείμενο των 53+ (Τσακαλώτος κλπ) σε Τσίπρα

Να μη γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σούπερ μάρκετ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα με αποδέκτη την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν οι 53+ με κείμενο που έδωσαν το βράδυ της Τρίτης στη δημοσιότητα.

Στο κείμενο, που αποτελεί ουσιαστικά διακήρυξη συμπερασμάτων μετά το πανελλαδικό διήμερο που είχαν διοργανώσει, υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν αλλαγή στο όνομα και επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει «κόμμα» και να μην μετεξελιχθεί σε «παράταξη». Ζητούν, επίσης, συγκεκριμενοποίηση του τι πρέπει να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παίρνουν αποστάσεις από την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος αλλά και την «σκανδαλολογία».

Παράλληλα, ασκούν κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος σημειώνοντας ότι «στο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν έχουν θέση μονοπρόσωπα όργανα και πρακτικές ξεπερασμένων αρχηγοκεντρικών κομμάτων» υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι πρέπει «να αλλάξουμε τον ηγετικό συγκεντρωτισμό και να ενισχύσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, τον ρόλο των μελών».

Να μην γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ «σούπερ μάρκετ»

Οι 53+ εκφράζουν την εκτίμηση ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν «χρειάζεται ταυτότητα, αξίες και ιδεολογία, κάτι σαν σούπερ μάρκετ που διαθέτει τα πάντα» και καλούν να παραμείνει κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και να μην μετασχηματιστεί σε μια «θολή παράταξη του λεγόμενου προοδευτικού δημοκρατικού χώρου». Τάσσονται, επίσης, κατά της αλλαγής ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι οι «όποιες αναζητήσεις για αλλαγή ονόματος ή για συμπλήρωσή του για να «χωρέσει» συμμάχους μπορεί να δημιουργήσει συγχύσεις».

Αυτοκριτική και για την τετραετία

Τέλος, στο κείμενο οι 53+ σημειώνουν ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του μέλους στη συζήτηση και τη λήψη των αποφάσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ και να μην υιοθετηθεί ένα νέο μοντέλο που παραπέμπει στη λογική του μέλους – εκλέκτορα, ενώ καλούν το κόμμα να εντάξει στον πυρήνα της λογικής και του προγράμματός του το «καινούργιο και ρηξικέλευθο που έφερε η οικολογία στην επιστημονική και πολιτική σκέψη και ιδίως στον σχεδιασμό της ανάπτυξης» και να επανεξεταστούν με «αυτοκριτικό βλέμμα κυβερνητικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εξορύξεις, τις Σκουριές, τις βιντσότρατες και την καύση των απορριμμάτων».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση