HomeHL-9O Γίαννης Κουράκης νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης

O Γίαννης Κουράκης νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης

Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γίαννης Κουράκης εξελέγη πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ο οποίος έλαβε 11 ψήφους, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και 7 λευκά.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης ενώ γραμματέας ο δήμαρχος Πλατανιιά Γιάννης Μαλανδράκης οι οποίοι έλαβαν επίσης 11 ψήφους, με 7 λευκά.

Η πρόταση που έπεσε «στο τραπέζι» από την πλειοψηφούσα παράταξη «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης» ήταν ο Γιάννης Κουράκης για τη θέση του προέδρου του οργάνου, ο Γιώργος Μαρινάκης για τη θέση του αντιπροέδρου, ο Γιάννης Μαλανδράκης για τη θέση του Γραμματέα και ο Μανώλης Κοκοσάλης για μέλος της εκτελεστικής επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλειοψηφούσα παράταξη απουσίαζε ο κ. Φραγκάκης ενώ από την μειοψηφούσα ο κ. Νίνος και ο κ. Στεφανάκης.

Νωρίτερα έγινε και η εκλογή εποπτικής επιτροπής στην οποία εξελέγησαν οι κύριοι Γιάννης Μαστοράκης (πρόεδρος), Σχοιναράκης (αντιπρόεδρος) και Μαρία Πετρακογιώργη (γραμματέας ).

Να υπενθυμίσουμε ότι η «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνησης Κρήτης» των δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη, πρώην δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη είχε λάβει 69 ψήφους και 12 έδρες στο νέο ΔΣ, ενώ η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση Δήμων Κρήτης» με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο Ηρακλείου (και πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης) Βασίλη Λαμπρινό που στηρίχθηκε και από τη ΝΔ 53 ψήφους και 9 έδρες. Δύο ψήφους και καμία έδρα έλαβε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δημήτρης Βρύσαλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση