HomeΚΡΗΤΗΒαρδάκης: Καμία σαφής απάντηση για τα επόμενα βήματα για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Βαρδάκης: Καμία σαφής απάντηση για τα επόμενα βήματα για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καμία σαφή απάντηση δεν έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Δένδιας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης στις 23 Οκτωβρίου 2019, για τα επόμενα βήματα της ελληνικής Κυβέρνησης μετά την απορριπτική ρηματική διακοίνωση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση το μόνο που απαντά είναι ότι θα συνεχίζει να προβάλει τις αξιώσεις περί πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, με κάθε πρόσφορο μέσο μέχρι την οριστική ικανοποίησή τους.

Σε δήλωση σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε ο κ. Βαρδάκης: «Δυστυχώς μέχρι σήμερα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν μπορεί να απαντήσει στις αιτιάσεις της γερμανικής πλευράς ότι έχει υπάρξει διευθέτηση με την Συνθήκη «2+4» του 1990, κατά την σύναψη της οποίας όχι μόνο δεν συμμετείχε η ελληνική πλευρά, αλλά και που έτσι κι αλλιώς δεν περιλαμβάνει καμία ρητή αναφορά σχετικά με τις επανορθώσεις της Γερμανίας όπως αυτές προέκυψαν από τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιτάσσει η ιστορία έκανε το χρέος της και επέδωσε στις 4 Ιουνίου 2019 ρηματική διακοίνωση με την οποία καλεί τη γερμανική πλευρά να αποδώσει τις αποζημιώσεις που οφείλει. Η σημερινή Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τα ακριβή βήματα που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής ώστε να διασφαλίσει τα αυτονόητα.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση