HomeHL-SportsΣτέφανος Τσιτσιπάς: «Η δουλειά μου δεν έχει τελειώσει…»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Η δουλειά μου δεν έχει τελειώσει…»

Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την τεράστια νίκη επί του Φέντερερ και για τον τελικό που έρχεται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μιλώντας στην COSMOTE TV, αρχικά ρωτήθηκε για το ότι ένα χρόνο μετά το Next Gen βρέθηκε στον τελικό του ATP Finals: «Άλλαξαν πολλά από πέρυσι και για να πω την αλήθεια το σκεφτόμουν την ώρα του αγώνα ότι όντως, είναι φανταστικό από το Next Gen που βρίσκομαι εδώ.

Αλλά είναι κάτι που μου αξίζει, έχω δουλέψει πα΄ρα πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ και για αυτή την αλλαγή, που από τζούνιορ τότε λεγόμενος πλέον βρίσκομαι στα μεγάλα σαλόνια».

Όσον αφορά το πώς το έζησε και για την ψυχραιμία του στα δύσκολα, είπε: «Χρειάστηκε τρομερή νοητική δύναμη γιατί δεν είναι πλέον μόνο ψυχική και σωματική η δύναμη, είναι πιο πολύ το αν θα αντέξεις, αν θα βάλεις έξτρα μπάλες στο γήπεδο.

Τα κατάφερα και έμεινα ψύχραιμος, δεν σκεφτόμουν αρνητικά, κάτι που με βοήθησε να μείνω στο ματς σε κάθε πόντο.

Αυτό το μπρέικ ήταν πολύ σημαντικό για να κλείσω στο τέλος τον αγώνα, παρότι ήμουν 15-40 κάτω στο τελευταίο γκέιμ. Έκανα κάτι παρόμοιο με το αυστραλιανό».

«Φυσικά έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ και δεν θέλω να αφήσω τίποτα στην τύχη. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να μείνω ψύχραιμος, να σκέφτομαι σωστά στο γήπεδο για τον επόμενο αγώνα, να είμαι απαιτητικός και να κάνω τη δουλειά μου σωστά.

Η δουλειά μου δεν έχει τελειώσει, έχω έναν άλλο αγώνα να δώσω και να βάλω ακόμα περισσότερο».

Τέλος ρωτήθηκε γιατί να κάτσει ο κόσμος στις τηλεόρασεις του να δει τον τελικό: «Διότι το τένις σαν άθλημα δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι αξίζει να υπάρχει ακόμα περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα που ακολουθεί το τένις, είναι ένα συναρπαστικό άθλημα, από τα πιο όμορφα του κόσμου.

Και ίσως να γίνει το νούμερο ένα στη χώρα μας μια μέρα.

Ένα μεγάλο γεγονός, για να φτάσω εδώ έχω περάσει πολλά οπότε θέλω ο κόσμος να με υποστηρίξει, να δώσει την ψυχή του για μένα γιατί θα με βοηθήσει. Όχι μόνο εκτός γηπέδου, ξέροντας ότι με υποστηρίζουν και εκτός είναι πολύ θετικό».

Τέλος, του ειπώθηκε ότι αυτό που κάνει είαι κάτι μεταξύ Ευρωμπάσκετ ’87 και Euro 2004: «Ακριβώς», κάτι παρόμοιο», απάντησε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση