HomeHL-9Στενή συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Υπουργείο Παιδείας

Στενή συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Υπουργείο Παιδείας

Επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας στον Περιφερειάρχη Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε μια συνάντηση κατά την οποία διαμορφώθηκαν οι άξονες συνεργασίας σε όλους τους τομείς που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία στην Κρήτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κυβερνητικός βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Έφη Κουτεντάκη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης.

img_0005

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά σε ζητήματα που αφορούν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και ζητήματα της τριτοβάθμιας όπως η ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η λειτουργία των νέων τμημάτων. Ακόμα, τέθηκαν ζητήματα συνεργασίας στις εκπαιδευτικές υποδομές και σημειώθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης στο σημαντικό έργο των νέων φοιτητικών εστιών που θα γίνουν.

img_0019

Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης παρέδωσε μικρό υπόμνημα στην Υφυπουργό στο οποίο καταγράφονται σειρά δράσεων της Περιφέρειας, ενώ η κα Κουτεντάκη αναφέρθηκε και σε προγράμματα στα οποία πρωτοπορεί η Περιφέρεια Κρήτης όπως η συμβουλευτική (mentoring) στα σχολεία μέσα από το πρόγραμμα tipping point.

Η Αντιπεριφερειάρχης πρόκειται να συναντηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με την Υφυπουργό για να εξειδικευθεί το πλαίσιο συνεργασίας στα θέματα παιδείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση