HomeCity GuideΠαρουσίαση βιβλίου του Πάνου Λάμπρου

Παρουσίαση βιβλίου του Πάνου Λάμπρου

«Στη χώρα των κλουβιών–μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ιστότοπος «ΡΩΓΜΕΣ» χώρος ιδεών διαλόγου και δράσης, http://rogmeshra.blogspot.com/ παρουσιάζει το βιβλίο του Πάνου Λάμπρου «στη χώρα των κλουβιών–μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Σήμερα Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 στις 7.30 μ.μ. στο πολύκεντρο νεολαίας του δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4).

Εκτός από το συγγραφέα, για το βιβλίο και τα πολιτικά, κοινωνικά, νομικά και ηθικά θέματα που θέτει θα μιλήσουν: ο Γιώργος Νικολακάκης, καθηγητής πανεπιστημίου Κρήτης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Νίκος Παρασκευόπουλος και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το βιβλίο «Στη χώρα των κλουβιών, μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές» αφουγκράζεται και δίνει φωνή στους ίδιους τους κρατούμενους. Μέσα από τη γλαφυρή παρουσίαση – καταγραφή των συνθηκών και των ανθρώπων, το βιβλίο δίνει ερεθίσματα σκέψης αναφορικά με την πολιτική και ιδεολογική πλευρά του εγκλεισμού, του σωφρονισμού, της απονομής δικαιοσύνης.

Το σωφρονιστικό αποτελεί ένα υποσύστημα που συγκεντρώνει συμπυκνωμένες τις πιο σκληρές εκφάνσεις του κοινωνικού συστήματος, με κύριο χαρακτηριστικό την σχέση εξουσιαστή – εξουσιαζόμενου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.

Το βιβλίο χωρίς να το φωνάζει, υποδηλώνει μια ανάγκη: Την όσο το δυνατόν οργανωμένη παρέμβαση στο άθλιο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, το οποίο τσαλαπατάει και καταστρέφει οριστικά τις ζωές των ανθρώπων που αναλαμβάνει να σωφρονίσει και να συνδράμει στην επανένταξή τους στην κοινωνία.
Ο καθένας από τους αναγνώστες του βιβλίου θα έχει πολλά να σκεφτεί και να νοιώσει, για κάθε πτυχή, που η βιωματική αφήγηση του Πάνου Λάμπρου με συναρπαστικό τρόπο αποκαλύπτει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση