HomeΕΛΛΑΔΑΥπόθεση Novartis: Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου θα ζητήσουν την κατάθεση Φρουζή στην προανακριτική

Υπόθεση Novartis: Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου θα ζητήσουν την κατάθεση Φρουζή στην προανακριτική

Κατέθετε επί οκτώ ώρες, συνεχίζει και αύριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή αναμένεται να ζητήσουν από την Βουλή οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ε.Ζαχαρής και Λ.Σοφουλάκης, που διενεργούν την προκαταρκτική για τις καταγγελλόμενες στην υπόθεση της Novartis παρεμβάσεις.

Κι αυτό γιατί τα όσα φέρεται να είπε ο πρώην ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα περί πιέσεων, που δέχθηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, φαίνεται να «ακουμπούν» στην έρευνα που είναι σε εξέλιξη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, εισαγγελικές πηγές επιμένουν ότι σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίζεται ο ίδιος, ο Κ.Φρουζής μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για το αδίκημα της δωροδοκίας τον Φεβρουάριο του 2018, έχει εξεταστεί τρεις φορές ανωμοτί στο πλαίσιο της έρευνας για επιμέρους αδικήματα που αφορούν την υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα:

-Στις 29-5-2019 του ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό. Πριν την άσκηση της δίωξης ο κ.Φρουζής είχε κληθεί.

-Στις 14-6-2019 του ασκήθηκε δίωξη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και συνέργεια σε απιστία κατά του Δημοσίου. Επίσης πριν διωχθεί εκλήθη σε ανωμοτί εξηγήσεις.

-Ο Κ.Φρουζής έχει δώσει εξηγήσεις και στο πλαίσιο της έρευνας για τους γιατρούς η οποία είναι σε εξέλιξη, με εξεταζόμενα αδικήματα αυτά της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Στο πλαίσιο αυτής έχουν κληθεί να καταθέσουν ανωμοτί και στελέχη της μητρικής Novartis, τα οποία έχουν ζητήσει μετάφραση όλων των εγγράφων στα Γερμανικά, κάτι που καθυστερεί την ολοκλήρωση αυτού του σκέλους της δικογραφίας.

Σχετικά τώρα με τους κυρίους Α.Γεωργιάδη και Δ.Αβραμόπουλο, για τους οποίους ακόμη η Εισαγγελία κρατά ανοιχτούς τους φακέλους, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι έχουν υποβληθεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής στο εξωτερικό που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση