Σήμα κινδύνου για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ εκπέμπει η διοίκηση του ΕΚΗ καθώς όλες οι υπηρεσίες είναι υποστελεχομένες με αποτέλεσμα να λειτουργούν εις βάρος των ασφαλισμένων.

Ειδικά το τμήμα συντάξεων με μόλις 6 συνολικά εργαζόμενους, να καλύπτει το κομμάτι των συντάξεων, όχι μόνο για το Νομό Ηρακλείου, αλλά και Λασιθίου  καθώς  επίσης και του Δήμου των Ανωγείων Ρεθύμνου.

Τραγικές συνέπειες- Πολλές εκκρεμότητες

Οι συνέπειες είναι τραγικές  καθώς εκκρεμούν πάνω από 6. 000 επικουρικές συντάξεις , ενώ κανονικές περίπου 5.000 αιτήσεις από το 2017, ενώ τέλος υπάρχουν και εκατοντάδες ασφαλισμένοι  που δεν λαμβάνουν εδώ και αρκετούς μήνες ούτε καν την προσωρινή σύνταξη με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.

Θα ενταθεί το πρόβλημα στο μέλλον

Δεν φτάνει η ήδη υπάρχουσα υποστελέχωσης, δεδομένου ότι πριν 2 χρόνια το προσωπικό ανερχόταν  στους  152 εργαζόμενους, ενώ σήμερα αριθμεί  μόλις 74 αλλά τους επόμενους μήνες, πολλοί από υπάρχοντες εργαζόμενους, θα καταθέσουν και οι ίδιοι τα χαρτιά τους για σύνταξη, ενώ αρχές του επόμενου έτους  θα αποχωρήσουν από σχετικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και οι συμβασιούχοι (11 από τον ΕΦΚΑ), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες κατάρρευσης στον ασφαλιστικό φορέα μας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, καλεί το Υπουργείο να δώσει άμεσα λύση στο μείζον πρόβλημα, που να σημειωθεί αφορά μόνο την Ανατολική Κρήτη.

ekh

Δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπιζόμαστε από την εκάστοτε Κυβέρνηση  ως πολίτες δεύτερη κατηγορίας αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση του ΕΚΗ που καλεί τους τοπικούς Βουλευτές να παρέμβουν στο μείζονος αυτό ζήτημα και να καταθέσουν σχετικές επερωτήσεις στην Βουλή καθώς και για ποιο λόγο αυτή η τραγική κατάσταση  επικρατεί  στην Ανατολική Κρήτη ενώ δεν υπάρχει  στην υπόλοιπη χώρα.

Επίσης ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό, κ. Βρούτση σε ποιες ενέργειες  πρόκειται να προχωρήσει  για την άμεση λύση του προβλήματος μιας και δήλωσε στο πρόσφατο συνέδριο εργαζομένων του ΙΚΑ, ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία πρόσληψη!

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε  συνάντηση μεταξύ του Προεδρείου του ΕΚΗ, της Δ/ντριας του ΕΦΚΑ Εσταυρωμένου κ. Παρασκευής Κρικέλη καθώς και του Προέδρου εργαζομένων ΕΦΚΑ Βασίλη Κοκκινάκη στα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο, στην οποία συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων της λειτουργίας του ΕΦΚΑ Ηρακλείου με τους προβληματισμούς του ΕΚΗ ανα επιβεβαιώνονται, όπως προέκυψε από την συνάντηση.

20191112_131342

Διαφήμιση
Διαφήμιση