HomeΚΡΗΤΗΜια σπουδαία δωρεά στο δήμο Βιάννου

Μια σπουδαία δωρεά στο δήμο Βιάννου

Έργο του φωτογράφου Νίκου Κικάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα δώρο που θα κοσμεί πλέον χώρο εντός του Δημοτικού Καταστήματος της Βιάννου, δέχτηκε ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης.

Ένα έργο του φωτογράφου Νίκου Κικάκη από την Άρβη, που έγινε με πολλή αγάπη και σεβασμό προς την Ιστορία της Βιάννου, τιμώντας τη μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα, στη διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου.

Το περίτεχνο δημιούργημα του κ. Κικάκη καταφέρνει μέσα σε λίγα εκατοστά, να αποδώσει το δράμα, τον αγώνα και τη θυσία των συμπολιτών μας. Το μνημείο Πεσόντων των Αμιρών, μαζί με κάποια από τα πρόσωπα που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στη διάρκεια των θηριωδιών που έκαναν, συνθέτουν μια εικόνα που συγκινεί όποιον την αντικρίζει.

Ανάμεσα στα πρόσωπα είναι και τα Βερβελάκια, τα τρία μικρά αδέλφια, ηλικίας 8, 12 και 15 ετών, που εκτελέστηκαν γιατί αρνήθηκαν να αποκαλύψουν στους Γερμανούς πού κρυβόταν ο πατέρας τους

Για τη δωρεά του κ. Κικάκη, ο Δήμαρχος Βιάννου, αφού τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την πρωτοβουλία του και την προσφορά του στο Δήμο, δήλωσε πως το έργο αυτό θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση εντός του Δημαρχείου.

«Το σημαντικό έργο που αφιέρωσε στο Δήμο μας, το οποίο κάνει δώρο ο κ. Νίκος Κικάκης, καταφέρνει να μας μεταδώσει όλα όσα διαδραματίστηκαν στον τόπο μας, με θύματα Βιαννίτες και Βιαννίτισσες κάθε ηλικίας που θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Για την προσφορά του αυτή, τον ευχαριστώ δημόσια και εύχομαι το δημιούργημα αυτό να αποτελεί ένα ακόμη ερέθισμα, ώστε να μείνει άσβεστο στη μνήμη μας το Ολοκαύτωμα της Βιάννου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρακάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση