HomeHL-9Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Τα ύψη βροχής που έφερε στην Κρήτη

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Τα ύψη βροχής που έφερε στην Κρήτη

Πολλά τα προβλήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέρα από τα πολλά προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Βικτώρια» στην Κρήτη έφερε και μεγάλα ύψη βροχής.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:10 χθες καταγράφηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις εξής περιοχές:

1311_daily_rain

Σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης πολιτικής προστασίας τα Χανιά

Στο έλεος της… κακοκαιρία βρέθηκε χθες και η Κρήτη με αρκετά προβλήματα να καταγράφονται σε διάφορες περιοχές.

Αποκομμένοι οικισμοί, καταστροφές σε διαβάσεις, κατολισθήσεις ακόμα και εγκλωβισμούς οχημάτων σε οδικό δίκτυο είχαν ν’ αντιμετωπίσουν οι τοπικές αρχές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μάλιστα τα Χανιά τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ωστόσο σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που καταγράφθηκε στα Δυτικά της Κρήτης ήταν πως οι έντονες καταιγίδες κατέστρεψαν την πρόχειρη διάβαση που είχε τοποθετηθεί μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη.

Οι κάτοικοι του Αλικιανού παρέμειναν για αρκετή ώρα αποκομμένοι από τις γύρω περιοχές ενώ προσωρινή λύση στο πρόβλημα έδωσε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στα Χανιά, Τάσο Κουρουπάκη, να επανατοποθετηθεί η στρατιωτική γέφυρα τύπου Bailey για την διέλευση των οχημάτων.

Υπερχείλισε το φράγμα στο Ίνι – Καταστράφηκαν καλλιέργειες

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε το πέρασμα της… κακοκαιρίας από την τοπική κοινότητα του Ινίου στο δήμο Μινώα Πεδιάδος του νομού Ηρακλείου.

Το μικρό φράγμα που έχει η περιοχή υπερχείλισε, τα χωράφια μετατράπηκαν σε… χείμαρρους ενώ οι αγροτικοί δρόμοι είναι πλέον απροσπέλαστοι.

«Αυτό το πράγμα δεν το έχουμε ξαναζήσει. Μέσα σε μία ώρα έριξε 80 περίπου χιλιοστά νερού. Το μικρό φράγμα που υπάρχει εδώ στο Ίνι γεμίζει κάθε χρόνο τον Γενάρη. Κι όμως, τώρα υπερχείλισε και κινδύνευσε να χαλάσει από το πολύ νερό. Παράλληλα, κάποιοι ποταμοί που βρίσκονται στην περιοχή άλλαξαν κοίτη και περνάνε πλέον από τις περιουσίες των ανθρώπων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ινίου, Νεκτάριος Κοκολάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως το χαλάζι προκάλεσε πολλά προβλήματα στις ελιές.

Την ίδια ώρα ο κ. Κοκολάκης ζητά την άμεση λήψη μέτρων καθώς πολλά ρέματα πλημμύρισαν ενώ οι αγροτικοί δρόμοι παραμένουν απροσπέλαστοι και οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε στα χωράφια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή αναμένεται να κάνει αυτοψία κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να καταγράψει τις ζημιές που υπέστησαν οι ελιές από το χαλάζι που έριξε..

Διαφήμιση
Διαφήμιση