HomeΚΡΗΤΗΚινητοποίηση των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία

Κινητοποίηση των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία

Αύριο στην πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κινητοποίηση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία που δίνουν… ραντεβού αύριο στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο… πλευρό τους τάσσεται η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου καθώς με ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «ο αγώνας των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι κοινός για όλους τους εργαζόμενους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο αγώνας των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι κοινός για όλους τους εργαζόμενους

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου χαιρετίζει τους συναδέλφους, εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία και στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συμμετέχουμε στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Οι συνάδελφοι μας παλεύουν για το αυτονόητο, το δικαίωμα στη δουλειά. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε διάφορα πόστα και όμως η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι Δημοτικές και οι Περιφερειακές αρχές τους χαρακτηρίζουν «ωφελούμενους» σε ότι έχει να κάνει με εργασιακά δικαιώματα. Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ λειτουργούν ως μπάλωμα στα χιλιάδες κενά που υπάρχουν με εργαζόμενους χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, με μισθούς πείνας, ενώ ταυτόχρονα ανακυκλώνουν την ανεργία.

Με τέτοιου είδους πρακτικές διαιωνίζεται η διατήρηση των ανισοτήτων και η ύπαρξη εργαζομένων πολλών ταχυτήτων, ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις, αυξάνονται οι ελαστικές μορφές και η εκ περιτροπής εργασία, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος στην περαιτέρω εξάπλωση και εφαρμογή ανάλογων συνθηκών εργασίας σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών των δήμων και των περιφερειών έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας του μόνιμου προσωπικού, την υποβάθμιση βασικών δομών και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση. Μετά τη λήξη των συμβάσεων των συναδέλφων , αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα βρεθούν και πάλι στο αδιέξοδο της ανεργίας.

Τεράστιες ευθύνες φέρουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις αλλά και οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές που προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με κάθε μορφή ελαστικής εργασίας.

Όλοι στην κινητοποίηση των συναδέλφων εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία την Πέμπτη 14 Νοέμβρη στις 19:00

στην πλ Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση