HomeHL-9Μεσαρά: Προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις (βίντεο)

Μεσαρά: Προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις (βίντεο)

Για να μην θρηνήσουμε θύματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με στόχο να μην επαναληφθούν τραγωδίες όπως η περυσινή που σημειώθηκε στο Γεροπόταμο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Φαιστού και του δήμου Γόρτυνας αποφάσισαν να κλείσουν όλες τις ιρλανδικές διαβάσεις, μεταξύ άλλων και τα επικίνδυνα περάσματα του Γεροπόταμου, νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, μέχρι να κοπάσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Μεσαρα.

Πρόκειται εξάλλου για επικίνδυνα περάσματα, τα οποία τον περασμένο χειμώνα εκτός των προβλημάτων είχαν οδηγήσει στο θάνατο τρεις συνανθρώπους μας.

Συνεργεία του Δήμου Γόρτυνας βρίσκονται σε επιφυλακή και παρεμβαίνουν άμεσα, όπου χρειαστεί, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι και η Πυροσβεστική με την διαρκή παρουσία, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηράκλειου, Γιώργου Τσικαλά.

Η Πυροσβεστική έχει χρειαστεί να επέμβει σε 8 συμβάντα μέχρι στιγμής, με τα δύο από αυτά να αφορούν σε παροχή βοήθειας σε οδηγούς, ενώ βρίσκεται στην περιοχή με 8 οχήματα και 20 πυροσβέστες.

ikona_viber_2019-11-13_17-10-26

Ωστόσο αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία των ίδιων των πολιτών. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που δημοσιεύει το cretapost. Eίναι στον Γερπόταμο με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητο του από το συγκεκριμένο σημείο, αδιαφορώντας για τα αναχώματα και τις αλυσίδες που έχουν τοποθετηθεί εκεί για την αποτροπή της διέλευσης των οχημάτων. Το αυτοκίνητο «κόλλησε» μέσα στις λάσπες και χρειάστηκε η Πυροσβεστική ν’ αναλάβει δράση προκειμένου να το επαναφέρει.

kokko

Αυτή δεν ήταν η μοναδική περίπτωση, με τον κ. Τσικαλά να απευθύνει έκκληση μέσω του cretapost να υπάρξει κατανόηση για να μη θρηνήσουμε και πάλι θύματα, όπως και πέρυσι!

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αν στο σημείο δεν βρισκόταν η Πυροσβεστική ίσως να μιλούσαμε για μία ακόμη τραγωδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για λόγους ασφαλείας, έχει κλείσει επίσης η ιρλανδική διάβαση Πλάτανος – Καπαριανά.

«Επειδή, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες, παρακαλείστε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας.

Για να αναφέρετε προβλήματα που προκύπτουν, λόγω των καιρικών φαινομένων, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον Δήμο Γόρτυνας, στο τηλέφωνο 2892-340313», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος Γόρτυνας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση