HomeHL-9«Άνοιξαν» οι ουρανοί και στο Ηράκλειο

«Άνοιξαν» οι ουρανοί και στο Ηράκλειο

Στη Μεσαρά τα κυριότερα προβλήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Άνοιξαν» οι ουρανοί και στο Ηράκλειο, με τη «Βικτώρια» να προκαλεί προβλήματα κυρίως στην ενδοχώρα του Νομού.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που είναι σε επιφυλακή, έχει κληθεί σε ελάχιστες περιπτώσεις να παρέμβει, με κυριότερη αυτή που καταγράφηκε στη ΒΙ.ΠΕ, στην λ. Καζαντζίδη, που «φούσκωσε» το ρέμα από το νερό της βροχής, εντούτοις η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί όπως δήλωσε στο cretapost ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μέχρι τώρα, στο Ηράκλειο δεν έχει καταγραφεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην απορροή των νερών της βροχής, δεδομένου ότι φέτος καθαρίστηκαν εγκαίρως τα φρεάτια.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από τους δρόμους του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της έντονης νεροποντής.

Συνεργεία της ΔΕΗ χρειάστηκε ωστόσο χρειάστηκε να κινητοποιηθούν για μικροπροβλήματα και βλάβες που υπήρξαν στο δίκτυο, όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες.

ikona_viber_2019-11-13_12-23-06

Σοβαρότερα προβλήματα καταγράφηκαν στη Μεσαρά. Στο Τυμπάκι είχαμε χαλαζόπτωση το πρωί, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς είχαμε 9 αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει μάλιστα τη συνδρομή μηχανημάτων μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ με γνώμονα τη σωματική ακεραιότητα ων μαθητών και με την κακοκαιρία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και να πλήττει τη Μεσαρά, ο Δήμαρχος Φαιστού επικοινώνησε με τους διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου και τους κοινοποίησε την απόφαση του για διακοπή των μαθημάτων για το υπόλοιπο της ημέρας.

Eπίσης, για λόγους ασφαλείας, έκλεισε η ιρλανδική διάβαση Πλάτανος – Καπαριανά του Δήμου Γόρτυνας.

Στο Αρκαλοχώρι είχαμε διακοπή στην ηλεκτροδότηση ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τη διέλευση τμήματος του δρόμου Ηράκλειο- Βιάννος.

Φυσικά δεν έλειψαν και τα τροχαία και το μποτιλιάρισμα. Είχαμε λοιπόν δύο καταγεγραμμένα σε Γάζι και Νέα Αλικαρνασσό, αλλά και μια καραμπόλα στη λεωφόρο Κνωσού στο ύψος του πάρκου της Όασης. Εκεί ενεπλάκησαν 5 οχήματα, με τις συνέπειες να περιορίζονται στις υλικές ζημιές.

3

1

Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το οδόστρωμα είναι ολισθηρό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση